Pol Espargaró (P8): “Ik weet het zeker, pole of top drie was mogelijk geweest”

1412
pol-espargaro
Pol Espargaró | foto© motogp.com

Pol Espargaró zag zaterdagmiddag in Le Mans zijn kwalificatie vroegtijdig eindigen in het gravel. De Repsol Honda Team coureur baalde daar stevig van, helemaal omdat hij er stellig van overtuigd is dat zijn eerste MotoGP pole voor Honda mogelijk was geweest. De crash zorgde er echter voor dat hij nu zondag vanaf de achtste plaats op de grid aan de race moet beginnen.

Pol Espargaró weet het zeker. Tijdens de kwalificatie van de Shark Grand Prix de France zaterdagmiddag in Le Mans had hij alles in huis om zijn eerste MotoGP pole in dienst van Honda te scoren. Uiteindelijk stranden de ambities van de Spanjaard vroegtijdig in het gravel van bocht zes. Zijn snelle ronden was hiermee verkeken met als gevolgd dat de achtste plaats op de grid zijn deel werd.

Pol Espargaró: “Ik ben zo teleurgesteld in mezelf. Ik wilde hier op pole of in ieder geval in de top 3 eindigen tijdens Q2. In mijn laatste ronde was ik sneller dan Fabio en Jack. Zij staan beiden op de eerste rij en moet het doen met de achtste plaats. Het doet zoveel pijn omdat ik het gevoel had dat ik het kon. In Jerez wist ik dat mijn kansen op een goed resultaat klein waren. De kans hier was vandaag veel groter. Het ging goed, maar toen ging ik weer iets te langzaam. Ik vertraagde te veel. Het was mijn fout, want de banden koelden iets te veel af ​​en ik verloor de controle in bocht 6. Ik ben pas de op twee na beste Honda-coureur en ik start als achtste, dat doet pijn.”

Maar zondag in de race worden de WK-punten pas verdeeld, een herkansing dus voor Espargaró die overigens wel hoopt op een droge race.

Pol Espargaró: “Ons tempo is goed. We staan er als Honda niet slecht voor hier. Uiteindelijk zijn de voorwaarden voor alle coureurs hetzelfde. In het verleden ben ik hier vaker succesvol geweest, heb hier gewonnen en op het podium gestaan. Ik voel me goed op deze baan en op de motor. Je kunt zien dat onze motorfiets hier goed werkt. We hebben tot nu toe geen goede start van het seizoen gehad, maar we willen de komende weken de prestatie die we tot dusverre dit weekend hebben laten zien continueren. De focus ligt echter nu eerst op een goede prestatie in de race.”

Met de achtste plaats is Pol Espargaró de derde Honda op de startgrid, zijn merkgenoten Marc Marquez en Takaaki Nakagami kwalificeerden zich net voor hem op respectievelijk de zesde en zevende plaats.

Handige links SHARK Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter