Pons Racing MotoE in 2022 met Torres en Casadei i.p.v. Iwema

3938
jasper-iwema
Jasper Iwema | foto© Pons Racing

Jordi Torres, tweevoudig MotoE World Cup kampioen, Italiaanse coureur Mattia Casadei vormen in 2022 het rijdersduo voor Pons Racing MotoE. Casadei neemt komend seizoen de plaats in van Jasper Iwema terwijl Torres zijn contract met het team met een jaar verlengde.

Jordi Torres heeft zijn contract met het team van Sito Pons verlengd en gaat voor het derde seizoen op rij van start in de FIM Enel MotoE World Cup. Torres en Pons Racing vormen een succesvol team: in de twee seizoenen dat ze samen reden zijn slaagden ze er beide keren in om kampioen te worden. Op zijn sportieve palmares heeft Torres, naast de twee reeds genoemde wereldtitels, 2 overwinningen, 8 podiums en 6 pole positions staan in 14 races die hij in de klasse gereden heeft. Met deze contractverlenging zal Torres opnieuw vanaf het begin strijden om, opnieuw en voor de derde keer op rij MotoE Wereldkampioen te worden.Aan de andere kant van de box wordt Mattia Casadei zijn nieuwe teamgenoot. De jonge 22-jarige Italiaanse coureur gaat in 2022 aan zijn vierde seizoen in de MotoE beginnen. Op zijn palmares heeft Casadei 6 podiumplaatsen staan en het voorbije seizoen eindigde hij als zesde in het algemeen klassement.

Met Torres en Casadei kiest Pons Racing er opnieuw voor om het referentieteam in de FIM MotoE World Cup te blijven en nog meer successen aan haar sportieve palmares toe te voegen.

Jordi Torres, tweevoudig MotoE World Cup kampioen: “Ik ben erg blij om aan te kondigen dat ik mijn contract met Pons Racing heb mogen verlengen om volgend seizoen deel te nemen aan de MotoE World Cup. Ik wil Sito bedanken voor de kans die hij mij geeft om te racen in dit geweldige team waarmee we al MotoE World Cup kampioen zijn geworden in 2020 en 2021. Zowel mijn technici Sergi en Pere, als mijn monteurs Ury en Pablo en de rest van de teamleden leveren het hele seizoen ongelooflijk werk en met hen voel ik me sterk om te strijden voor een nieuwe titel in deze categorie van de MotoE die jaar na jaar blijft groeien en waarin ik nog vele jaren zou willen uitkomen.”

Mattia Casadei, Pons Racing MotoE coureur: “Ik ben erg blij om bij een team te komen dat zo sterk is als dit en zoveel geschiedenis heeft. Ze hebben altijd goede rijders en referenties gehad en zijn de huidige kampioenen in de categorie. Ik ben er zeker van dat ik een zeer competitief team zal aantreffen, een team dat me in staat zal stellen om te groeien en veel te verbeteren en ik kan Sito alleen maar bedanken voor de kans die hij me geeft. Ik kijk er echt naar uit en ik zal alles geven om de best mogelijke resultaten te behalen.”

Sito Pons, teameigenaar Pons Racing: “Ik ben erg blij en trots om ons sportieve project voor het volgende seizoen in de MotoE World Cup te presenteren. Sinds deze nieuwe categorie van duurzame en elektrische motorfietsen het levenslicht zag, begrepen we dat het de toekomst is en onze inzet is altijd geweest om te winnen, en dat hebben we bewezen, met twee opeenvolgende titels samen met Jordi Torres. Dat we zijn contract kunnen verlengen, maakt ons alleen maar blijer en gretiger om verder samen te werken en op zoek te gaan naar nieuwe successen. Het tekenen van een teamgenoot als Casadei is ook erg belangrijk, aangezien hij een jonge, snelle rijder is die nu al tot de besten in de categorie behoort en ik ben er zeker van dat hij ons meteen veel successen zal bezorgen. Met beide rijders hebben we een zeer competitief sportief project om de koppositie in de MotoE te behouden en ik wil onze sponsors bedanken voor hun steun, want dankzij hen is dit mogelijk. Samen gaan we een goed jaar tegemoet.”

De komst van Casadei naar het team betekent dat er komend seizoen binnen het team geen plaats meer zal zijn voor Jasper Iwema. In het door Pons Racing uitgebrachte persbericht bedankt men de Nederlander voor zijn diensten tijdens het voorbije seizoen, volgens het team een geweldige rijder met een uitzonderlijke menselijke kwaliteit, die men veel succes wenst in zijn toekomst.

 Handige links Gran Premio Nolan del Made in Italy e dell’Emilia-Romagna:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter