Portugese WorldSSP 300 pole voor Coppola, vierde startplaats Schotman

96
schotman
Robert Schotman - Portimâo | foto© Yamaha Racing

De Italiaan Alfonso Coppola vertrekt zondag in Portimâo vanaf de pole in de WorldSSP 300 klasse. Robert Schotman was met de vierde tijd de snelste Nederlander terwijl Scott Deroue en Ruben Doorakkers zich respectievelijk als zesde en vijfendertigste wisten te kwalificeren.

Superpole 1
De Italianen Jacopo Facco en Alfonso Coppola wisten in deze sessie de snelste en de tweede rondetijd op de klok te zetten en zich daarmee alsnog te plaatsen voor de Superpole 2 sessie.

Nederlander Ruben Doorakkers noteerde de vijfentwintigste rondetijd en kwalificeerde zich daarmee als vijfendertigste voor de zondag te verrijden race.

Superpole 2
In deze sessie, waar de beste twaalf startplaatsen te verdienen waren voor de wedstrijd, zagen we twee Nederlanders, te weten Scott Deroue en Robert Schotman. Beiden waren meteen in de voorste gelederen te vinden maar met nog vijf minuten te gaan was het Coppola die de lijst aanvoerde voor Paolo Grassia en Marc Garcia.

Deroue en ook Schotman moesten vervolgens een aantal plaatsen prijsgeven op de lijst totdat Schotman met iets minder dan drie minuten te gaan zich terugknokte naar de tweede plaats op de timesheet.

Terwijl Mika Perez met nog twee minuten te gaan naar de bovenste plaats op de lijst wist te komen gingen Garcia, Enzo de la Vega en Daniel Valle in bocht vijf in de fout door naast te baan te komen. Alle drie wisten hun weg echter zonder crash te vervolgen.

Garcia bleek er echter weinig hinder van te hebben ondervonden want een ronde later was het de Spanjaard die naar de bovenste plaats op de lijst wist te komen. In de allerlaatste seconden dook Coppola echter nog net weer onder de tijd van de Spanjaard en werd de pole een prooi voor de Italiaan die zich eerder nog via Superpole 2 voor deze sessie had weten te plaatsen.

Garcia werd tweede terwijl de derde startplaats een prooi werd voor de Spaanse jongedame, de voormalig Moto3 coureur die een seizoen uitkwam voor het Nederlandse RW Racing GP.

Schotman kwalificeerde zich als vierde gevolgd door Borja Sanchez en de snelste man van de eerste dag Deroue.

De zevende startplaats werd een prooi voor Paolo Grasia gevolgd door Valle, Facco, wildcard coureur Galang Hendra , Perez en Enzo de la Vega.

De start van de WorldSSP 300 wedstrijd op het Portugese circuit is zondagmiddag om 12:05 uur Nederlandse tijd.

 

Handige links Prosecco DOC Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video’s