Presentatie 2018 Ducati MotoGP Team: ‘We are ready’

551
ducati
Nieuwe 2018 kleurstelling Ducati MotoGP Team | foto© Ducati Corse

Ducati heeft maandagochtend tijdens een presentatie in Bologna de kleurstelling gepresenteerd van de machines waarmee Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso dit seizoen actief zullen zijn in de MotoGP klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Ducati heeft maandagochtend 15 januari in het Ducati Auditorium in Bologna het 2018 Ducati MotoGP Team gepresenteerd. Na een opmerkelijk en goed 2017 seizoen, waarin de Italiaanse motorenfabrikant met Andrea Dovizioso maar liefst zes Grand Prix zeges wist te behalen, is het doel voor 2018 duidelijk.Dovizioso en Jorge Lorenzo moeten beiden dit seizoen mee gaan strijden voor de overwinningen en uiteindelijk de wereldtitel. Volgens technisch directeur Gigi Dall’Igna zijn daarvoor alle ingrediënten aanwezig aangezien de rideability van de 2018 machine verbeterd is en de GP18 beschikt over een aantal pk’s meer ten opzichte van de al krachtige 2017 Ducati.

Na diverse toespraken verschenen Dovizioso en Lorenzo op het podium in de nieuwe 2018 kleurstelling. Opvallend daarbij was dat de kleur grijs is toegevoegd aan het vertrouwde rood witte design van de afgelopen jaren. Voor de echte kenners was het vervolgens duidelijk dat zowel Dovizioso als ook Lorenzo op het podium verschenen op een Ducati GP17 versie gespoten in de 2018 kleuren. Navraag of dit klopte leverde niet echt een duidelijk antwoord op, echter uit de opmerking dat de GP18 machine pas eind van deze maand pas gereed is en voor het eerst ingezet gaat worden tijdens een test op het Sepang International Circuit verklaarde veel zo niet alles.

Niet Dovizioso en Lorenzo zullen eind januari tijdens de eerste officiële MotoGP test van 2018  in Maleisië voor het eerst kennis maken met de Ducati GP18, de Ducati MotoGP coureurs Casey Stoner en Michele Pirro zullen het nieuwe Ducati MotoGP wapen eerst aan de tand voelen tijdens een driedaagse privè test op hetzelfde Sepang International Circuit.

Met het thema van de presentatie; ‘We are ready’ zijn de overige merken die actief zijn in de MotoGP klasse (Honda, Yamaha, Suzuki, KTM en Aprilia) gewaarschuwd en lijken de plannen van Ducati meer dan duidelijk.

Meer foto’s volgen zodra deze beschikbaar zijn.