Prima Pramac Racing: Martin en Zarco halen doek van hun 2023 machine

1021
pramac-ducati-motogp
Jorge Martin (l) em Johann Zarco (r) | foto© Pramac Racing

Prima Pramac Racing heeft woensdagavond in Italië het ontwerp en de kleurstelling onthuld van de Ducati GP23 waarmee Jorge Martin en Johann Zarco in 2023 actief zullen zijn in het MotoGP wereldkampioenschap.

Nadat Ducati maandag in Madonna di Campiglio al de GP23 van het officiele fabrieksteam onthulde was het woensdagavond de beurt aan Prima Pramac Racing. Het Ducati MotoGP satellietteam, dat in 2023 opnieuw met Jorge Martin en Johann Zarco aan de start zal verschijnen, koos de Sky Sport TV-studio in Milaan als locatie voor de presentatie, een presentatie die weliswaar in Italië Live op tv werd uitgezonden maar in de rest van de wereld nagenoeg niet te volgen was.

De paarse kleuren van Prima, een nieuwe titelsponsor die sinds halverwege het seizoen 2022 aan boord is en destijds een contract voor drie jaar tekende, domineert ook in 2023 het ontwerp. De ‘opgefriste’ livery, die Martin en Zarco woensdag voor het eerst toonden, combineert de kleur van de hoofdsponsor met veel wit en de gebruikelijke rode accenten.

De teampresentatie was ook het eerste officiële optreden van Gino Borsoi als de nieuwe teammanager van Pramac Racing. Borsoi was de afgelopen 17 jaar werkzaam bij Team Aspar.

Gino Borsoi, Prima Pramac Racing Team Manager: “We kijken met veel enthousiasme naar dit seizoen. Voor mij wordt het een nieuw avontuur, ik durf zelfs te zeggen dat het een belangrijk jaar wordt. Het seizoen 2023 wordt namelijk mijn eerste met het Prima Pramac Racing team.  Ik denk niet dat het toeval is dat ’23’ altijd een belangrijk getal voor me is geweest, zelfs toen ik nog racete… laten we hopen dat het een goed voorteken is. Voor de tests in Valencia heb ik al kennis gemaakt met alle jongens en rijders. Mijn eerste indrukken waren zeer bemoedigend, ik was zeer tevreden. In deze wereld is niets vanzelfsprekend – nooit – maar ik weet zeker dat we ons uiterste best zullen doen.”

Johann Zarco: “Voor het derde achtereenvolgende jaar zal ik bij Team Prima Pramac rijden, ik ben erg blij dat ik deze kleuren weer een seizoen mag dragen. We hebben een geweldig team, een geweldige motor… en Jorge en ik kunnen het goed met elkaar vinden. Ik zou zeggen dat we alle ingrediënten hebben voor een geweldig seizoen, en misschien – wie weet? – komt de overwinning onze kant op.”

Jorge Martín: “Ik kan niet wachten om weer in actie te komen met mijn team. Vorig jaar was een bijzonder jaar, met ook heel moeilijke momenten, maar het diende voor mij om te groeien en sterker te worden. Ik heb grote plannen en ambities, en samen met mijn team weet ik dat we grote dingen kunnen doen. In Sepang, wanneer ik voor het eerst dit jaar op mijn Ducati klim, zal ik weten of al het harde werk van de winterpauze het waard was. We zijn er klaar voor! Ik ben er klaar voor!”