Pro Thunder AllStars en Ducati Challenge maken debuut in Spa

1564
art-motor

Het ProThunder kampioenschap trapte onlangs zijn 2021 seizoen af tijdens de Ducati Clubrace op het TT Circuit Assen. Tijdens de twee topklasse races, waarin tienden van een seconde beslisten over overwinning en nederlaag. Martin Duijkers won beide rondes van de ProThunderOpen met zijn Ducati 1098, Julius Ilmberger de PtoThunder (tot 1000 cc) met zijn Panigale 959.

Ook bij de Ducati Clubraces in Assen denderde de Ducati Challenge het nieuwe seizoen in – en werd gedomineerd door Joost van Thiel op zijn Ducati V4R. In de DDC staan alleen Ducati motoren op de startgrid – niet zo in de ProThunder en ProThunder Open races. ProThunder is de topcompetitie voor twee- en driecilinder motoren tot 1000 cc – dat wil zeggen naast Ducati ook Triumph, MV Agusta en Yamaha Triples, Aprilia Mille en KTM SD 990. In de ProThunder Open racen tweecilinder motoren van meer dan 1000 cc en Italiaanse viercilinder motoren – dat wil zeggen “grote” Ducati, KTM RC 8 en Superduke alsmede Aprilia RSV 4.Terwijl de races in Assen in het laatste weekend van mei vanwege de coronamaatregelen alleen als simulatietests werden aangekondigd, wordt het op 19 en 20 juni voor beide kampioenschappen weer echt druk: dan mogen er races worden gereden tijdens het Festival ITALIA in de Motorsport Arena Oschersleben. En twee weken later beleven beide kampioenschappen een première wanneer ze van 2 tot 4 juli voor het eerst racen op Spa-Francorchamps: Drie kwalificatiesessies en twee races vinden plaats in het kader van de Bikers’ Classics, waar oude en jonge rijders op twee wielen en benen (motoren en rijders) het Ardense circuit zullen overspoelen met een unieke retrosfeer. Op donderdag is er al een extra vrije training mogelijk.

De ProThunder kalender 2021:

  • Ronden 1 en 2: 29/30 mei – Ducati Clubraces, Assen
  • Ronden 3 en 4: 19/20 juni – Festival ITALIA, Oschersleben
  • Races 5 en 6: 2-4 juli – Bikers Classics, Spa-Francorchamps
  • Races 7 en 8: 27-29 augustus – German TT, Schleizer Dreieck
  • Races 9 en 10: 25/26 september – BIKEtoberfest, Oschersleben

In Oschersleben. Spa-Francorchamps en op het Schleizer Dreieck, zullen ProThunder en de Ducati Challenge samen strijden – natuurlijk met hun eigen reglementen en in aparte klassementen.

Er zullen twee race rondes zijn op alle evenementen, met een extra vrije training op de dagen voor elk evenement. Wanneer de circuit exploitanten een licentie nodig hebben, kan deze als evenement licentie worden gekocht.

Alle informatie is verkrijgbaar op artmotor.nl en bij de organisator Art Motor, tel. 0049 2246 169 169.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter