Sinds het vertrek van het Hoegee Suzuki Team uit het World Supersport kampioenschap is er geen Suzuki GSX-R600 meer actief in het op productie machines gebaseerde kampioenschap maar daar kan met de komst van een totaal nieuwe 2011 uitvoering van de GSX-R600 wel eens verandering in komen.

Tijdens een officiële test voor het All Japan Championship in Suzuka heeft de 28-jarige Yoshimura testrijder Daisaku Sakai op de nieuwe 2011 GSX-R600 het Superstock ronderecord verbroken met ruim een halve seconde! <br /> <br /> Hiermee bewijst de nieuwe 600cc Supersport van Suzuki nu al ongekend competitief te zijn. De 2011 GSX-R600 is compleet nieuw, nog krachtiger, lichter en competitiever dan ooit tevoren! <br /> <br /> Bij de ontwikkeling van de nieuwe GSX-R600 hebben de ingenieurs van Suzuki elk onderdeel onder de loep genomen en geperfectioneerd. Zo werd een ongelooflijke gewichtsbesparing van maar liefst 9 kg gerealiseerd, is het motorblok nog krachtiger en heeft het rijwielgedeelte een 15mm kortere wielbasis gekregen dat zorgt voor nog vlotter bochtenwerk en een meer gecentraliseerde gewichtsverdeling. Door toepassing van MotoGP technologieën en met hoogwaardige componenten als een Showa Big Piston voorvork en radiale Brembo vierzuiger monoblock remklauwen heeft de GSX-R600 de lat in het Supersport segment ongekend hoog gelegd! <br />

De 2011 GSX-R600 zal rond de jaarwisseling in de showroom van de officiële Suzuki dealer staan. <br /> <br /> Kijk voor meer informatie op <a href="http://www.suzuki2011.nl">www.suzuki2011.nl</a> en voor het laatste Suzuki motorsportnieuws kunt u terecht op <a href="http://www.suzuki-racing.com">www.suzuki-racing.com</a>.