Prüstel GP in 2022 met Artigas en Tatay en CFMoto als nieuwe fabrikant

1261
CF-Moto
V.l.n.r. Carlos Tatay, Tom Lüthi en Xavi Artigas | foto© Prüstel GP

In 2022 zal er een nieuw motormerk haar intrede doen in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. CFMoto en Prüstel GP hebben de handen ineengeslagen en het Duitse team zal met Xavier Artigas en Carlos Tatay het Chinese merk gaan vertegenwoordigen in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Na Honda, KTM, GasGas en Husqvarna zal er in 2022 een vijfde motormerk haar intrede doen in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Het Chinese CFMoto gaat het Duitse Prüstel GP voorzien van materiaal welke bemand gaan worden door de Spanjaarden Xavier Artigas en Carlos Tatay.

CFMOTO werd opgericht in 1989 en heeft een sterke positie verworven in de wereldwijde motorfiets- en ATV-industrie met de nadruk op technologie en kwaliteit. CFMoto heeft een distributienetwerk in meer dan 100 landen en met meer dan 100 verschillende modellen een zeer uitgebreide productcatalogus. Ze hebben deelgenomen aan verschillende nationale wegrace competities via internationale dochterondernemingen en hebben sinds 2013 deelgenomen aan de Isle of Man TT als het enige fabrieksteam uit China.

In 2018 hebben CFMOTO en de Pierer Mobility Group officieel een joint venture gesmeed om de productie te starten van KTM’s midweight street naked bikes op basis van het hooggewaardeerde LC8c-motorconcept en met modellen zoals de KTM 890 DUKE die eind 2022 van de productielijnen moeten rollen in Hangzhou, ten zuidwesten van Shanghai.

CFMOTO’s Grand Prix-materiaal zal gebaseerd zijn op de huidige KTM RC4-machines. Het bedrijf kan daarbij rekenen op de ervaring en het technisch inzicht van zijn technische partners.

Xavier Artigas en Carlos Tatay zijn zoals al vermeld aangetrokken als rijdersduo. Artigas, 18 jaar oud, scoorde in 2019 een podiumfinish tijdens zijn eerste Grand Prix in Valencia nadat hij eerder al in de top drie van de Red Bull MotoGP Rookies Cup had gestaan. 2021 was zijn eerste volledige seizoen op WK-niveau. Tatay, ook 18, is een voormalig Red Bull MotoGP Rookies Cup-kampioen en tevens racewinnaar in het FIM CEV Junior World Championship. 2022 wordt zijn derde seizoen in de Grand Prix.

Florian Prüstel, Teammanager: “Hartelijk dank aan CFMOTO. We zijn er trots op dat Prüstel GP kan meewerken aan een project als dit. In lastige tijden wereldwijd – en ook voor de motosport – zijn we dankbaar dat we een partner als CFMOTO aan onze zijde hebben. Met deze grote wereldwijde fabrikant achter ons krijgen we een geweldige kans om de beste sportieve resultaten en media-exposure voor het merk te brengen.”

Su Zhen, CFMOTO Racing Development manager: “Toetreden tot de categorie en het wereldkampioenschap betekent een nieuw avontuur voor ons en één waar we erg enthousiast over zijn. We zijn dankbaar dat we een aantal sterke partners hebben, zoals het Prüstel GP-team, en we weten dat de serie zeer competitief is. We kunnen niet wachten om van start te gaan, en we zullen in de toekomst ook meer internationale race-evenementen uitdagen. We hopen dat de fans, vooral die in China, ons zullen volgen op onze reis!”

Prüstel GP bestaat in het seizoen 2021 vijf jaar en heeft GP-winnaars als John McPhee en wereldkampioen van 2020 Albert Arenas in het veld gebracht. Het professioneel geleide familieteam is gevestigd in de regio Saksen in Duitsland.

 Handige links Grande Prémio Brembo do Algarve:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter