PTT Thailand Grand Prix verkozen tot beste Grand Prix van 2018

213
valentino-rossi
MotoGP race Chang International Circuit 2018 | foto© Yamaha Racing

Thailand en het Chang International Circuit maakten in 2018 voor het eerst deel uit van de MotoGP kalender. Het raceweekend in Buriram was meteen de best bezochte GP van het seizoen en is daarnaast naar nu bekend is geworden verkozen tot de beste Grand Prix van het seizoen.

2018 was een belangrijk jaar voor Thailand en MotoGP. Tijdens het eerste bezoek – Official MotoGP Test – aan het Chang International Circuit kwamen de fans al in grote getale naar het circuit om een eerste glimp op te vangen van de sport. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen voorafgaand aan de allereerste Thaise Grand Prix, en niet onterecht zo bleek want de PTT Thailand Grand Prix was een ongelooflijk succes.Het evenement in Buriram was met meer dan 220.000 bezoekers verdeeld over drie dagen meteen de drukstbezochte Grand Prix van het jaar. Deze bezoekers werden getrakteerd op een spannende MotoGP race waar Marc Marquez en Andrea Dovizioso tot aan de laatste bocht streden voor de overwinning. De Repsol Honda coureur trok met een schitterende actie in deze laatste bocht uiteindelijk aan het langste eind er werd daarmee de grote winnaar van de allereerste Thaise Grand Prix.

Een spannend en passend debuut dat naar nu bekend is geworden door de Grand Prix commissie is uitgeroepen tot de beste Grand Prix van 2018. Een knappe prestatie van de organisatie, die zorgde voor perfecte faciliteiten en alle ingrediënten voor een fantastische sfeer tijdens het evenement.

Newin Chidchob, voorzitter van het Chang International Circuit: “Namens zowel de bevolking van Buriram als Thailand zijn wij zeer vereerd om gekozen te worden als de beste MotoGP Grand Prix van het jaar 2018. We zijn oprecht dankbaar voor de erkenning die we hebben gekregen voor de Grand Prix van PTT Thailand. Natuurlijk zijn we tijdens de voorbereidingen op het evenement talloze obstakels tegengekomen, maar door ze te overwinnen zijn we gegroeid en dat heeft uiteindelijk geresulteerd in het succes van het evenement. Een grote dank aan al onze evenement en circuit sponsors, in het bijzonder het Ministerie van Toerisme en Sport en PTT Public Company Limited voor de enorme steun tijdens dit evenement. We moeten ook de inwoners van Buriram bedanken voor het tonen van de capaciteiten van de Thaise bevolking aan de wereld. Tot slot willen we graag van deze gelegenheid gebruik maken om onze goede vrienden van Dorna Sports te bedanken, die potentieel in ons zagen en ons de kans gaven om deel uit te maken van ‘s werelds grootste wegrace competitie. We beloven om de ervaring die we tijdens het evenement hebben opgedaan te zullen gebruiken om elk seizoen een nog betere Grand Prix van PTT Thailand te organiseren. Dank u wel!

Herve Poncharal, IRTA presdent: “De hele MotoGP paddock was erop gebrand om te ontdekken hoe de nieuwe Thaise GP zou worden, we waren ongeduldig bij aankomst en de verwachtingen waren hoog. Uiteindelijk kunnen we er zeker van zijn dat het de beste GP van het seizoen was, dit vanwege verschillende aspecten – we hadden goed verwacht, maar we wisten niet precies wat ze zouden en mochten verwachten. Alles verliep voorspoedig, de inzet van de organisatoren was fantastisch en ze hadden het hele weekend de gebruikelijke problemen snel opgelost. Het publiek, de mensen en nagenoeg alle betrokkenen waren blij en vrolijk. De steun van de fans was ongelooflijk, de toegang tot het circuit was snel en ze toonden aan dat ze de MotoGP begrepen – het creëren van een commerciële ruimte dicht bij de paddock, waardoor onze bedrijven, investeerders, sponsoren, teams en courers een goede exposure kregen. Het is ook belangrijk dat een nieuw evenement in dit gebied – een belangrijke regio voor de MotoGP – dit resultaat heeft bereikt. Het is een perfect voorbeeld voor andere landen om te volgen en deze prijs is volledig verdiend. Vanuit mijn oogpunt zal het moeilijk zijn dit nogmaals te verbeteren!

Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna Sports: “Ik was erg blij Buriram op de MotoGP kalender te mogen verwelkomen en ik ben blij dat de Thaise GP dit seizoen als de beste wordt erkend. Azië is een belangrijke markt voor het kampioenschap en evenementen zoals in Buriram onderstrepen alleen maar de ongelooflijke populariteit van onze sport in de regio. Ze zijn een perfecte blauwdruk voor toekomstige evenementen en we zijn verheugd om terug te keren naar Buriram.”

 

Handige links PTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App