R6: 24ste plaats voor Schoots in R6-race

85

De enige Nederlandse deelneemster in de Yamaha R6 Dunlup Cup Nadieh Schoots is als 24ste ge‘indigd in haar thuisrace op het TT Circuit van Assen. Ze boekte geen plaatsen winst vanaf haar startpositie, maar kwam na een moeilijke eerste ronde goed terug. De winst ging naar de Fin Niki Tuuli.

De race leverde niet veel problemen op voor Schoots, afgezien van de eerste ronde. De start liep niet zoals gepland, en de vrouwelijke coureur kwam de eerste ronde als laatste door. De ronde daarop noteerde ze een rondetijd van 1.51 die aantoonde dat ze de rijders voor haar weer terug kon pakken.

<p>Het duurde dan ook niet lang voordat ze was teruggekomen naar de 24ste plaats in de race. De rijders voor haar waren echter aan de horizon verdwenen, en een extra plaats winst zat er niet in. Rondetijden vielen enigszins tegen, omdat ze niet onder de grens van 1.50 wist te komen.&nbsp;</p> <p><br /> </p> <p>Uiteindelijk gaf Schoots 1.40 minuut toe op de winnaar van de race Niki Tuuli. De leider in het kampioenschap was dit weekend veruit de beste van het veld en reed de Turk Torpak Razgatlioglu op bijna vier seconden achterstand. De Oostenrijker Marco Netvasil completeerde het podium.</p> <p><br /> </p> <iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FR6Cup%2F24ste-plaats-voor-schoots-in-r6-race-%2Ftabid%2F137%2FiNews_ID%2F30345%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>