R6: Yamaha R6-Dunlop Cup: Raffin wint, Zeelen zevende

81

Jesko Raffin heeft de Yamaha R6-Dunlop Cup race op het Nurburgring circuit op zijn naam geschreven. In de twee keer door een rode vlag gestopte race behaalde de Nederlander Koen Zeelen een verdienstelijke zevende plaats.

Het was een hectische race voor de jonge talenten uit de Yamaha R6-Dunlop Cup op het circuit in de Eifel. Na zeven ronden werd de race stilgelegd door een rode vlag situatie. Nadat de wedstrijdleiding de baan weer had vrijgegeven werd er opnieuw gestart voor het resterende deel van de race echter direct in de eerste ronde ging het opnieuw fout waardoor er besloten werd niet meer te starten en de doorkomst na de eerste zeven ronden als uitslag te laten gelden.<br /> <br /> Na zeven ronden was het de Zwitser Jesko Raffin die als eerste over start en finish kwam en daardoor als winnaar van de race werd uitgeroepen voor Lucy Glöckner en de Fransman Alain Bonnet.<br />

De vierde plaats werd een prooi voor Philippe von Gunthen, vijfde werd Patrick Vincon, zesde Marc Buchner en de zevende plaats ging naar de coureur uit het Limburgse Grubbenvorst Koen Zeelen. Het jonge door Barry Veneman begeleidde racetalent kende een superstart en kwam de eerste ronde zelfs als vierde door maar een kleine aanvaring met een collega coureur zorgde voor een aantal plaatsen verlies met als gevolg een zevende plaats tijdens de tot zeven ronden ingekorte wedstrijd.<br /> <br /> De achtste plaats werd een prooi voor Danny Märtz, terwijl de laatste twee plaatsen binnen de top tien werden ingenomen door respectievelijk Florian Müller en Robert Neubert.<br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=218860448125584&amp;href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FR6Cup%2Fyamaha-r6-dunlop-cup-raffin-wint-zeelen-zevende%2Ftabid%2F137%2FiNews_ID%2F26474%2FDefault.aspx&amp;send=true&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80"></iframe>