R6: Zege voor Glšckner in Yamaha R6 cup Oschersleben

144

De Duitse dame Lucy Glšckner heeft de overwinning gepakt in de Yamaha R6 cup, meetellend voor het IDM kampioenschap. Glšckner won de harde strijd met haar mannelijke concurrenten Alain Bonnet en Jesko Raffin, waarbij de drie coureurs binnen een seconde van elkaar finishten. Koen Zeelen finishte als beste Nederlander, hij werd elfde.

Oschersleben beleefde een spannende strijd voor de winst in Yamaha R6 Dunlop Cup. Polesitter Raffin wist in de kwalificaties de rappe dame Glöckner nog achter zich te houden, maar in de race moest de Zwitser het toch afleggen. Alain Bonnet had zich op enige afstand van Raffin als vierde gekwalificeerd maar de Fransman kreeg vleugels in de wedstrijd en kon meedoen in het gevecht om de leiding. Tegen het einde van de wedstrijd sloeg Glöckner een klein gat op haar achtervolgers en uiteindelijk kwam ze met een halve seconde voorsprong over de eindstreep. Raffin kon ook niet vasthouden aan de tweede plaats, deze ging naar Bonnet en Raffin eindigde op plaats drie.

De belangrijkste uitvaller van de race was ongetwijfeld Robin Mulhauser. Hij mocht de race als derde starten en vocht mee voor de overwinning. Na zes ronden in de race maakte een crash een einde aan zijn overwinningskansen. <br /> <br /> Koen Zeelen reed een zeer sterke race in R6 cup. Hij stond als dertiende gekwalificeerd maar reed lange tijd binnen de top tien. Daar werd hij nog enkele keren gepasseerd maar hij eindigde uiteindelijk op de elfde plaats. De Belg Ben Bollen reed een teleurstellende race. Hij startte vanaf de vijftiende plaats op de grid maar was op de finish terug te vinden op de 23e positie.<br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FIDM%2FR6Cup%2Fzege-voor-glockner-in-yamaha-r6-cup-oschersleben%2Ftabid%2F137%2FiNews_ID%2F26322%2FDefault.aspx&amp;send=true&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80"></iframe>