De laatste KNMV Cup racedag van 2007 was een feit. Ditmaal een iets andere samenstelling van de racedag dan normaal. Deze 6e oktober werd er in elke klasse slechts 1 training verreden maar ook dubbele wedstrijden. Dat betekent dubbele punten en met diverse kampioenschappen die nog niet beslist waren betekende het dat er veel op het spel stond.

SuperCup 1000
Ook in de SuperCup 1000 was het kampioenschap nog niet voorbij. Stefan Scholten en Niels Feller vochten het hele seizoen al een felle strijd uit. Voor 6 oktober was het gat in het klassement slechts 10 punten in het voordeel van Scholten.

De training was alvast een prooi voor Feller, op 0,2 seconde voor, hoe kan het ook anders, Scholten. Gert van de Bosch pakte startpositie 3 en de laatste plek op de eerste rij was voor Jeroen Westendorp. Om half 2 ging race 1 van start met Scholten al snel op 1 en René Schokker op 2. Westendorp volgt maar wordt al snel ingehaald door Feller. In ronde 4 een rode vlag vanwege een ongeval waarna een herstart over nog 4 rondes volgt. Uiteindelijk winst voor Stefan Scholten, op 2,3 secondes voor Feller. Met nog 1 race te gaan ziet het er goed uit voor Scholten!
Feller laat het er echter niet bij zitten.

In race 2 zien we een ware thriller tussen de eerste 4 mannen Feller, van de Bosch, Schokker en Westendorp. Veel inhaalacties onderling maakte het erg spannend! Scholten kan blijkbaar niet volgen en haalt het podium niet. Westendorp wel die in het laatst op P2 ligt maar nog door van de Bosch wordt ingehaald. Feller wint echter en Scholten komt niet verder dan P5, zijn slechtste resultaat dit jaar. Uiteindelijk heeft Scholten echter net genoeg punten om kampioen te worden! De eindstand: Scholten 188, Feller 187 punten. 1 Punt verschil dus. Wat een ontknoping van een fraai jaar SuperCup 1000!

# SuperCup 1000 R1 # SuperCup 1000 R2
1 Stefan Scholten 1 Niels Feller
2 Niels Feller 2 Gert van de Bosch
3 René Schokker 3 Jeroen Westendorp
4 Jeroen Westendorp 4 René Schokker
5 Gert van de Bosch 5 Stefan Scholten
6 Ronald van Vliet 6 Ronald van Vliet
7 Paul Haullussy 7 Niels Jansen
8 Niels Jansen 8 Billie Theunissen
9 Billie Theunissen 9 Paul Haullussy
10 Bert van Munster 10 Dave Hendriksen