Ondanks de wisselende voorspellingen voor vandaag is de hoofdtribune weer redelijk volgelopen voor de 6e editie van de Rizla+ Racing Day. Het Motorsport gedeelte van het programma wordt geopend door de gecombineerde wedstrijd tussen de Vobis Suzuki cup en de Junior Cup, nadat we een EK kart-wedstrijd hebben kunnen aanschouwen. Onze interesse gaat toch meer uit naar de motorsport.

de Mensen van RTL motorsport zoeken altijd mooie plaatjes

De Suzuki Vobis Cup heeft een wedstrijd van 11 ronden voor de boeg, Dany Stoel start van pole bij de Vobis Cup maar Nigel Walraven kan vandaag kampioen.

Twan van Poppel heeft de kopstart. Maar Danny Stoel ligt na de eerste ronde aan de leiding waardoor hij voorlopig Walraven achter zich houdt. Alleen bij winst kan de coureur van Some Racing vandaag kampioen worden.

Tegelijkertijd is ook de Juniorcup gestart, in deze strijd is het Roy Pouw die voorlopig het snelste is als pluvius besluit zijn sluizen volledig open te zetten.

Nigel Walraven heeft de leiding in de wedstrijd overgenomen, Twan van Poppel en Harry de Vries zijn op dit moment de leidende coureurs in de Vobis cup. Ondertussen is de leidende coureur junior klasse gevallen waardoor Jasper Iwema de kop over neemt.

Walraven, de Vries Twan van Poppel lijken het podium onderling in deze volgorde te gaan verdelen. Maar toch weet van Poppel in de laatste ronde nog de Vries voorbij te steken

In de Junior cup wint de Drent Japer Iwema, voor van de Michael en Kevin Valk

Nigel Walraven is hiermee kampioen in de Vobis cup en ook Iwema verstevigt zijn leidende positie in het kampioenschap.

Het toetje van het motorsport gedeelte op de zesde editie van de Rizla+ Racing Day is de Supersport klasse. De CRT rijders Lenart van Houwelingen en Albert van Winkoop laten zien dat zij regen-ervaring hebben op Assen maar in de tweede ronde komt Marco Opheij naar een tweede plaats.

In de eerste ronde was Jeroen Turkstra al binnen gekomen, en Uiterdijk ligt op een vierde plaats ondanks het feit dat hij volgens velen een valse start maakte. De uiteindelijke winnaar Opheij en van Houwelingen lopen een beetje weg bij Albert van Winkoop.

Ondanks het feit dat toppers niet aanwezig zijn is het een boeiende wedstrijd om naar te kijken.

Uitslag Supersport race:

1 Marco Opheij Yamaha
2 Lennard van Houwelingen Suzuki
3 Albert van Winkoop Honda
4 Mile Pajic Kawasaki
5 Joan Veijer Honda