Het onderstaande is nog incompleet maar geeft indruk van de eerste dag Racesport is de laatste dagen wat blijven liggen door drukte, we zullen jullie zsm vertellen wat er allemaal speelt en heeft gespeeld Met excuus HH

Verslag SAM tot 700cc Eemshaven

Geoge Hasen stond op pole maar door een stijgerende motor kon hij zijn pole niet verzilveren
Rob Monster neemt hierdoor de kop in deze voor de Sam tot 700cc de tweede wedstrijd van het seizoen Geroge Hansen komt na de tweede ronde alweer als derde door
In de derde ronde word de wedstrijd onderbroken met een rode vlag

Ook na de rode vlag blijft de top drie ongewijzigd, Ron Hand neemt de tweede plaats wel over maar hij kan niet meer voorkomen dat Rob Monster de eerste winst pakt.

George Hand is derde. Vanmiddag volgt er nog een race in de SAM onder de 700cc.

De tweede race is de Sam Boven 700cc kopstart is voor Arno van Doren Stevan Anenberg en Chris Hovinga maken de top drie vol. De top drie blijft redelijk ongewijzigd, maar loopt wel redelijk ver uit, zelfs zover dat de uitslag mogelijk door achterblijvers beinvloed zou kunnen gaan worden maar de top drie komt in de eerder genoemde volgorde over de eindstreep van hun eerste manche. Voor de Sam boven 700 cc.

Na de Sam kwamen de Classics in de baan over deze race zondag meer via de Racesport Classics reporter Sjabbo van Timmeren.

Wel alvast de eerste drie van de race van vandaag eerste Adri de Ridder tweede Wiljam de Ridder en laaste op het podium Jan Frank Bakker.

Aangezien alle trainingen vandaag vrij waren alleen wat opmerkelijke zaken, John Bakker en Rene Winkel hadden in het Park Ferme een kleine onschuldige aanrijding van voorwil op achterwiel dit was tekenend voor de sfeer in Eemshaven vandaag. Rene Winkel was vandaag weer beter te spreken daan in Hengelo, in hengelo waren de machines ineens vermogen kwijt. Maar na een opfrisbeurt deden de HondaÕs nu weer wat van ze werd verwacht.

In de tweede Manche van de Sam tot 700 lag hetzelfde trio aan kop als in deel een maar de volgorde was niet dezelfde Ron Hans wist na drie ronden de kop te pakken voor Rob Monster en George Hans het trio zal waarschijnlijk ook de titel onder zich uitmaken want de Sam klasses rijden nationaal alleen op de Ducati clubdagen en in Eemshaven, de eerste nationale wegracetitel word dus vandaag vergeven

Rob Monster wist ok in deze manche de kop te pakken en hij reed vandaag dus naar de dubbel.

Of de Sam boven de 700 ook een kopie van Manche een zal worden zouden we snel gaan zien als we dit schrijven is de klok van zes uur net gepasseerd, maar na deze manche krijgen we ook de zijspannen nog in de baan In de zijspannen werd het afgelopen weekeinde de EK in Vallelunga gereden.

Terug naar de Sam boven de 700 deze race bleek geen kopie van race een Corne van Ginniken kon zich nu tussen de kop mengen Maar Arno van Doren en Stevan Anenberg vochten wel weer om de twee belangrijkste ereplaatswn. Corne van Ginnikenen en Hovinga vochten om de laatste podiumplaats.

morgen meer vandaag waren het vrije trainigen dus morgen nieuws met cijfers