Als redactie van racesport.nl kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd en succesvol 2005. Vele malen konden we het hoogste aantal bezoekers per dag bijstellen en zagen we het aantal unieke bezoekers per maand gedurende het jaar sterk toenemen.

Wat een aantal jaren geleden als een hobby begon, is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken medium voor de Nederlandse motorsport. Duizenden vaste bezoekers per dag en een recordmaand waarin meer dan 5,7 miljoen paginaÕs werden bezocht zorgden ervoor dat het bezoekersaantal met 31,2% is gestegen ten opzichte van 2004. Een stijgingspercentage waar we als redactie natuurlijk trots op zijn en wat voor ons een stimulans is om op deze manier verder te gaan.

Nieuw in 2005 was het contract met Dorna Sports, waarmee we als enige internetsite in de wereld voor alle wedstrijden in het MotoGP wereldkampioenschap zijn geaccrediteerd. Naast deze unieke mogelijkheid hebben we als partner van Dorna o.a. de exclusieve rechten van de Nederlandse content, wat ons in staat heeft gesteld om de nieuwsvoorziening nog sneller, beter en exclusiever te kunnen verzorgen.

Ook nieuw in 2005 was de overeenkomst met Sanoma MenÕs Magazines (de uitgever van o.a. de bladen Moto73 en Motormagazine), waarvoor we inmiddels het sportnieuws verzorgen voor de internetsites van Moto73 en Motor Magazine.

Echter, we zitten zeker niet stil en we zullen in 2006 doorgaan met het verbeteren en uitbreiden van onze activiteiten en verslaggeving.

Zo zullen we medio februari onze compleet vernieuwde site presenteren. De vertrouwde look zal blijven bestaan, maar de technische mogelijkheden zullen middels een tweestappenplan aanzienlijk verbeterd en uitgebreid worden. Unieke abonneermogelijkheden, uitgebreide presentatiemogelijkheden van de nationale raceteams, live timing tijdens diverse evenementen, etc., zullen ervoor moeten gaan zorgen dat u als bezoeker van onze site nˆ_g meer kunt gaan genieten van de activiteiten uit de wereld van de motorsport.

Een andere nieuwe activiteit staat gepland op donderdag 4 mei as. Op deze dag zal het TT circuit in Assen geheel in het teken van Racesport.nl staan. Een dag met een diversiteit aan activiteiten, zoals het zelf rijden op het totaal vernieuwde circuit, de mogelijkheid om achterop bij uw favoriete nationale coureur kennis te maken met de nieuwe baan en demonstraties van diverse takken uit de nationale wegracesport. Vele bekende motorsportmannen hebben hun medewerking aan deze dag, die we hopen uit te bouwen naar een jaarlijks terugkerend evenement op de kalender, inmiddels toegezegd.
Meer informatie over deze dag kunt u verkrijgen tijdens het Motorcycle Event in de Zwolse IJsselhallen en de Motorbeurs in de Brabanthallen in den Bosch waar we als Racesport.nl met een stand vertegenwoordigd zullen zijn en waar u zich tevens voor deze circuitdag kunt inschrijven. Vanaf die datum zullen de nodige informatie en inschrijvingsmogelijkheden op de site bekend gemaakt worden.

Tevens zullen wij onze samenwerking met diverse vooraanstaande motorport-organisaties uitbreiden om u in 2006 nˆ_g beter, sneller en uitgebreider van de laatste ontwikkelingen op motorsportgebied op de hoogte te kunnen brengen.

Namens de gehele racesport redactie danken wij u als lezer, bezoeker, adverteerder, relatie hartelijk voor het in ons gestelde vertrouwen in 2005 en we wensen u in 2006 weer veel leesplezier op onze (vernieuwde) site.

Evert Slager.