Racesport.nl coureur in de spotlights: Bobby Bos

624
bobby-bos
Bobby Bos | foto© eigen foto

Ook voor de coureurs is het een bijzondere- en onzekere tijd vanwege de uitbraak van het coronavirus. Na een winter van voorbereiding staan er voorlopig geen races op het programma en is het vooralsnog onduidelijk wanneer de eerste race überhaupt wordt verreden. Hoe gaan de coureurs hiermee om, hoe houden ze hun conditie op peil en wat zijn de gevolgen?

De komende tijd zetten we regelmatig een aantal bekende en minder bekende coureurs in de spotlights door ze allen een tiental vragen voor te leggen. In deze editie:Wie is Bobby Bos?

 • Naam: Bobby Bos
 • Bijnaam: Bobster
 • Geboren op: 13-11-1998
 • Woonplaats: Klazienaveen
 • Partner:-
 • Kampioenschap: FSBK & EWC
 • Team: Twist ring racing (FSBK) en HRT100 (EWC)
 • Specialiteit: Uithoudingsvermogen en exit van bocht
 • Op het circuit te herkennen aan: Roze helm
 • Favoriete circuit: Sepang
 • Facebook:bossi54racing
 • Twitter:
 • Instagram: @Bobbybos54

Allereerst de belangrijkste vraag, hoe staat het met jouw gezondheid en de mensen in jouw omgeving?

Gelukkig erg goed, geen klachten in mijn familie of vriendenkring

Naast het niet doorgaan van races, welke beperkende maatregel van de overheid is voor jou het meest lastig?

Het is erg jammer dat de sportscholen dicht zijn maar in deze tijd moet je denken in oplossingen en daarom mijn eigen “sportschool” gebouwd waar ik toch super fit kan blijven qua kracht, hardlopen en fietsen gaat gewoon door zoals altijd.

Heb je dit seizoen überhaupt al op de motor gezeten, zo ja, waar en hoe ging dat?

Ja! Ik ben al erg vroeg begonnen met rijden dit jaar, 2 Januari heb ik mijn eerste testdagen al gehad op het circuit van Valencia, daarna heb ik in totaal nog 8 test dagen gehad in Frankrijk om de banen, het team en de voor mij nieuwe motor goed te leren kennen. De banen in Frankrijk zijn toch iets anders dan wat ik gewend ben!

Heb je momenteel contact met je team, hoe is de situatie en de sfeer daar?

Ja ik heb wekelijks contact met mijn Franse team, zoals de meeste weten is het corona virus in Frankrijk toch nog wat erger. Maar naar omstandigheden gaat het zeker goed. Met Hertrampf is het contact ook goed, de motorzaken kunnen weer open dus volgende week heb ik daar mijn eerste afspraak weer staan.

Na een winter nu weer lange tijd niet op je racemotor, kun je voor die specifieke ‘race fitheid’ eigenlijk wel goed trainen?

Nee dat niet. Wel gaan de crossbanen en kartbanen weer open waar je kunt rijden met een supermotard o.i.d maar toch is dat iets heel anders. In tegenstelling weet ik van mij zelf dat ik super fit ben en de “race fitheid” snel weer te pakken heb!

Trainingsmogelijkheden zijn nu beperkter, hoe hou je je algehele conditie op peil?

Zoals eerder gezegd in de buitenlucht fietsen, hardlopen en krachttraining.

Verwacht je problemen op financieel gebied voor jezelf of je team?

Natuurlijk kunnen er nu problemen ontstaan op dat gebied met bijvoorbeeld sponsoren die niet meer betalen.  De gemaakte afspraken zijn natuurlijk gebaseerd op 8 raceweekenden maar zoals het er nu uit ziet zullen we 5 raceweekenden hebben. De echte consequenties zullen we merken als alles definitief wordt, het is allemaal nog onzeker of het überhaupt wel door gaat.

Wat zijn je gedachten over de financiële gevolgen voor de race wereld voor dit jaar en de komende jaren?

Ik denk dat er heel veel rijders last van gaan hebben. Er zijn veel bedrijven die zelf door de corona in problemen zijn gekomen waardoor sponsoren ook moeilijk wordt, daardoor zullen de teams erg veel geld gaan vragen van de rijders wat vaak niet haalbaar is.

Ondanks alles, en stel dat we binnenkort weer gaan racen. Wat zijn in dat geval je doelstellingen?

Mijn doelstelling is om podium plekken te rijden in het Frans kampioenschap. Ik heb bij de testdagen laten zien dat ik er al goed in mee kan komen. Daarnaast in het EWC de Ducati V4R over de finishlijn sturen op een mooie plek.

Stel dat je niet meer zou mogen & kunnen sporten (racen), wat zou jij dan in het dagelijks leven (willen) doen?

Ik zal altijd iets blijven doen in de motorsport zoals bijvoorbeeld rider coach. Mijn droom blijft toch om later een eigen race team te beginnen.

bobby-bos
Bobby Bos | foto© eigen foto

Racesport.nl coureur in de spotlights maandag 18 mei: ONK SuperCup 600 coureur Patricia Kok.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App