Ook voor de coureurs is het een bijzondere- en onzekere tijd vanwege de uitbraak van het coronavirus. Na een winter van voorbereiding staan er voorlopig geen races op het programma en is het vooralsnog onduidelijk wanneer de eerste race überhaupt wordt verreden. Hoe gaan de coureurs hiermee om, hoe houden ze hun conditie op peil en wat zijn de gevolgen?

De komende tijd zetten we regelmatig een aantal bekende en minder bekende coureurs in de spotlights door ze allen een tiental vragen voor te leggen. In deze editie, de derde in deze Girl Power week: IDM Supersport 300 coureur Mieke Abbink:

Wie is Mieke Abbink?

 • Naam: Mieke Abbink
 • Bijnaam: Miek
 • Geboren op: 18-06-2003
 • Woonplaats: Almelo
 • Partner: Nee
 • Kampioenschap: IDM Supersport 300
 • Team: Abbink HP – Racing
 • Specialiteit: Tot op het laatst snel zijn
 • Op het circuit te herkennen aan: Veel neon roze 🙂
 • Favoriete circuit: Sachsenring (Duitsland)
 • Facebook: Mieke Abbink #67
 • Twitter:
 • Instagram: @miekeabbink

 

Allereerst de belangrijkste vraag, hoe staat het met jouw gezondheid en de mensen in jouw omgeving?

Tot nu toe is iedereen in mijn omgeving gelukkig gezond.

Naast het niet doorgaan van races, welke beperkende maatregel van de overheid is voor jou het meest lastig?

Alle circuits zijn dicht, dus geen trainingen en wedstrijden in de komende maanden. Ook kan ik niet naar mijn werk, nu heb ik wel mooi tijd om het raceseizoen voor te bereiden.

Heb je dit seizoen überhaupt al op de motor gezeten, zo ja, waar en hoe ging dat?

Ja, begin januari zijn we met een clubje naar Cartagena in Spanje geweest om te trainen. Toen had ik niet zo’n goed gevoel, maar ik heb altijd wat geleerd.

Heb je momenteel contact met je team, hoe is de situatie en de sfeer daar?

We zijn met z’n drieën, Henny Boerman, mijn vader en ik:) We hebben dagelijks contact, het is natuurlijk jammer dat we niet kunnen racen, maar gezond blijven is natuurlijk het belangrijkst.

Na een winter nu weer lange tijd niet op je racemotor, kun je voor die specifieke ‘race fitheid’ eigenlijk wel goed trainen?

Over het algemeen kan ik na een winterstop snel weer mijn raceritme vinden.

Trainingsmogelijkheden zijn nu beperkter, hoe hou je je algehele conditie op peil?

Hardlopen, mountainbiken en binnenkort ook met de racefiets onderweg. Straks met het mooie weer kan ik ook weer oefenen op de supermotard op de plas achter het bedrijf.

mieke-abbink

Mieke Abbink 2019 | foto© Erik de Ruijter

Verwacht je problemen op financieel gebied voor jezelf of je team?

Vooralsnog geen problemen, we hebben goede vaste sponsoren waar we erg blij mee zijn.

Wat zijn je gedachten over de financiële gevolgen voor de race wereld voor dit jaar en de komende jaren?

Je weet niet waar de economie heen gaat i.v.m. de coronacrisis en hoelang dit nog duurt, maar ik hoop dat we de komende jaren nog een vol startveld krijgen.

Ondanks alles, en stel dat we binnenkort weer gaan racen. Wat zijn in dat geval je doelstellingen?

Mijn doel is top 10 in het IDM klassement, we hebben vorig seizoen gezien dat het mogelijk is en dat de snelheid er in zit. We hebben alles mooi voor elkaar en goed materiaal. Dit seizoen is er enorm veel concurrentie, daar wordt het alleen maar mooier van!

Stel dat je niet meer zou mogen & kunnen sporten (racen), wat zou jij dan in het dagelijks leven (willen) doen?

Ik ben opgegroeid in de racewereld, als dat weg zou vallen zou dat een hele klap zijn. Marketing trekt mij erg, dus ik zou graag in de motorsportwereld blijven. Helemaal geen motorsport, dat verwacht ik niet:).

 

Racesport.nl coureur in de spotlights maandag 13-04-2020: World Supersport 300 coureur Koen Meuffels.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App