Racesport.nl coureur in de spotlights: Thijs Peeters

869
thijs-peeters
Thijs Peeters | foto© Ad Kievit

Ook voor de coureurs is het een bijzondere- en onzekere tijd vanwege de uitbraak van het coronavirus. Na een winter van voorbereiding staan er voorlopig geen races op het programma en is het vooralsnog onduidelijk wanneer de eerste race überhaupt wordt verreden. Hoe gaan de coureurs hiermee om, hoe houden ze hun conditie op peil en wat zijn de gevolgen?

De komende tijd zetten we regelmatig een aantal bekende en minder bekende coureurs in de spotlights door ze allen een tiental vragen voor te leggen. In deze editie: ONK SuperCup 1000 coureur Thijs Peeters.

Wie is Thijs Peeters?

 • Naam: Thijs Peeters
 • Bijnaam:
 • Geboren op: 18-04-1996
 • Woonplaats: Borculo
 • Partner: Geen
 • Kampioenschap: ONK SuperCup1000
 • Team: Peeters racing
 • Specialiteit: Starten & het strategisch kunnen nadenken onder het rijden.
 • Op het circuit te herkennen aan: Nummer 84
 • Favoriete circuit: Aragon & Varsselring
 • Facebook: PeetersRacing
 • Twitter:
 • Instagram: @thijspeeters84

Allereerst de belangrijkste vraag, hoe staat het met jouw gezondheid en de mensen in jouw omgeving?

Gelukkig gaat het mij, mijn familie en vrienden allemaal erg goed en zijn we allemaal nog gezond.

Naast het niet doorgaan van races, welke beperkende maatregel van de overheid is voor jou het meest lastig?

Dat is dat er op het moment nog niet op de motor getraind kan worden, maar als het goed is zijn ze daar nu druk mee aan de slag dat het wel mag. Maar ook de beperking van het aantal personen wat binnen in bepaalde ruimte mag, waardoor de sportscholen dicht zitten en het afspreken met vrienden lastiger is.

Heb je dit seizoen überhaupt al op de motor gezeten, zo ja, waar en hoe ging dat?

Gelukkig heb ik dit seizoen al wel op de motor gezeten en dat ging erg goed. Afgelopen seizoen was namelijk erg lastig voor ons en hebben het ons zelf ook niet makkelijk gemaakt. Door tijdens het seizoen overstappen naar de 1000, en halverwege het seizoen als eerste over te stappen naar de nieuwe BMW. Waarna we het spoor naast alle technische dingen wel even kwijt zijn geraakt. Gelukkig denken we alles nu weer op de rit te hebben, maar dit moet gedurende het seizoen nog blijken.
Helaas sloten we de training niet goed af, aangezien ik flink ten val kwam en mijn sleutelbeen brak. Dus eigenlijk is het uitstellen van het seizoen ons nog niet zo heel slecht uitgekomen.

Heb je momenteel contact met je team, hoe is de situatie en de sfeer daar?

Ik heb regelmatig contact met het team. De sfeer binnen het team is ondanks de situatie erg goed. Het zijn allemaal mensen wie al een lange tijd in het team zitten en bestaat grotendeels uit nuchtere Achterhoekers wat zeker meehelpt in de sfeer, maar ondanks dat wachten we met spanning de berichtgeving af omtrent het rijden.

Na een winter nu weer lange tijd niet op je racemotor, kun je voor die specifieke ‘race fitheid’ eigenlijk wel goed trainen?

In mijn ogen is dat lastig en is het iets waarvoor je veel op de motor moet zitten. Door zelf fit te zijn, zal zeker het proces versnellen.

Trainingsmogelijkheden zijn nu beperkter, hoe hou je je algehele conditie op peil?

Net zoals de meeste mensen zal ik verschillende training thuis moeten afwerken, welke ik normaal in de sportschool zal doen. Maar ook door veel te hardlopen en fietsen.

Verwacht je problemen op financieel gebied voor jezelf of je team?

Helaas verwacht ik die wel, aangezien het virus indirect iedereen raakt. Zelf heb ik gelukkig een trouwe groep sponsoren om mij heen en hoop ik dat het allemaal mee zal vallen.

Wat zijn je gedachten over de financiële gevolgen voor de race wereld voor dit jaar en de komende jaren?

Ik verwacht dat dit zeker grote gevolgen zal hebben voor de race wereld. Aangezien de economie het zwaar te verduren heeft. Aan sponsoren zit vaak ook een hele grote gun factor en dit zal dan ook het eerste zijn waarop bedrijven zullen gaan bezuinigen.

Ondanks alles, en stel dat we binnenkort weer gaan racen. Wat zijn in dat geval je doelstellingen?

Mijn doelstelling zal zijn het meestrijden om de toppositie binnen het ONK SuperCup1000.

Stel dat je niet meer zou mogen & kunnen sporten (racen), wat zou jij dan in het dagelijks leven (willen) doen?

Oeh, ik hoop dat niet snel zal gebeuren, maar dan zal ik zeker actief in de racerij willen blijven. Dan waarschijnlijk als engineer, gezien mijn technische achtergrond.

thijs-peeters
Thijs Peeters | foto© Ad Kievit

Racesport.nl coureur in de spotlights woensdag 13 mei: European Talent Cup coureur Justin Fokkert.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App