Nu het actieve 2020 wegraceseizoen ten einde is zetten we als Racesport.nl redactie graag weer wekelijks een Racesport.nl partner in de spotlights in de rubriek Racesport.nl partner van de week. Zonder deze partners zou het voor ons namelijk niet mogelijk zijn om jullie dagelijks op de hoogte te van het laatste nieuws uit onze allen zo geliefde wegracesport. Deze week: WR Bikes uit het Overijsselse Haarle.

Als motorsport liefhebbers kennen we het merk KTM maar al te goed. Van de MotoGP tot de cross, van de wegmotoren tot offroad machines, maar KTM is meer, en al dat moois is te bewonderen bij WR Bikes aan de voet van de Sallandse Heuvelrug in Haarle.

WR Bikes zorgt dat je fietst met passie
Bij WR Bikes in Haarle vind je alle sportieve fietsen van het Oostenrijkse merk KTM Bikes, een uitgebreid assortiment onderdelen, accessoires en kleding van gerenommeerde merken en een breed scala aan diensten waarmee men letterlijk zorgt dat jij én je fiets soepel blijven draaien. Maar boven alles vind je mensen met passie voor sportief fietsen, eerlijk persoonlijk advies en een lekker bakje koffie in ons wielercafé.

WR Bikes, hoe het begon
Vanuit de gezamenlijke passie voor fietsen binnen de familie Rechterschot ontstond WR Bikes. Zoon Maarten zat van jongs af aan op de mountainbike en reed wedstrijden op hoog niveau. Wim Rechterschot werkte voorheen bij een fietsenzaak en samen met zijn vrouw Petra besteden ze veel tijd aan de sport. In 2007 werd de schuur bij de woonboerderij in Heeten omgetoverd tot een speciaalzaak op gebied van sportief fietsen.

Eenmaal bekend met het merk KTM was de keuze voor al gauw gemaakt. KTM was destijds in Nederland nog niet veel verkrijgbaar en bekend. Het specialisme was in deze jaren ook nog een pilot, maar als snel bleek de samenwerking met één bedrijf erg succesvol. De nauwe samenwerking resulteerde in het concept KTM Orange Store. Deze draagt WR Bikes nog steeds vol trots, als enige in Nederland.

Wim Rechterschot: “We hebben een open werkplaats, zodat klanten kunnen zien waar we mee bezig zijn. Onze winkel is in feite één grote beleving; het moet een uitje zijn voor onze klanten. Omdat we een klein familiebedrijf zijn, is het bij ons allemaal heel persoonlijk en gemoedelijk. Een fiets moet je voelen en uitproberen. Boven hebben we nog het wielercafé en achter in de zaak hebben we een deel voor bike-fitting. Daar meten we je fietspositie, zodat we de fiets optimaal af kunnen stemmen.”

wr-bikes

WR Bikes – KTM Orange store in Haarle

KTM Orange store
De passie die fietsliefhebbers vonden in de speciaalzaak, in combinatie met het vooraanstaande Oostenrijkse merk, werden al snel een begrip in de wijde regio. Na 5 jaar bleek WR Bikes uit haar jasje te zijn gegroeid en is men verhuisd naar een nieuwe locatie aan de voet van de Sallandse Heuvelrug in Haarle.

De beleving en passie komen hier nog meer tot hun recht, de routes starten vanaf de winkel voor zowel de (elektrische) mountainbike als racefiets. Na de verhuizing kwamen ook zoon Maarten en vrouw en moeder Petra in de winkel werken. Ondertussen is het team van WR Bikes uitgegroeid naar zes mensen, met allemaal hun eigen specialismen, maar allemaal met dezelfde passie voor sportief fietsen.

Online of kom langs in Haarle
Bekijk het verhaal, assortiment en de diensten op de WR Bikes website en laat je inspireren. Natuurlijk verwelkomt WR Bikes je ook graag in winkel om hun passie voor fietsen met jou te delen!

Meer info: www.wrbikes.nl

WR Bikes is te vinden aan de Molenweg 10, 7448 RE in het Overijsselse Haarle.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App