Racingteam Edwin Ott motoren zal in 2018 met maar liefst drie coureurs actief zijn in de OW Cup. Nick Vlaar blijft het team trouw en zal in de NK SuperCup 600 uit blijven komen terwijl nieuwkomers Cliff Kloots en Luuk de Ruiter actief zullen zijn in respectievelijk de NK SuperCup 1000 en de nieuwe Supersport 300 klasse.

Met maar liefst drie coureurs die in drie verschillende klassen uit zullen gaan komen is Racingteam Edwin Ott komend seizoen goed vertegenwoordigd in de OW cup.

Zo zal Nick Vlaar het team trouw blijven en in 2018 opnieuw op een Yamaha YZF-R6 uit gaan komen in de NK SuperCup 600 klasse. De negentien jarige coureur uit het Noord Hollandse Obdam is sinds 2017 actief voor het team en zal dus komend seizoen aan zijn tweede seizoen beginnen binnen het team.

Cliff Kloots
De eerste nieuwkomer binnen het team is Cliff Kloots. Met de komst van Kloots naar het team is er tevens een samenwerking en bundeling van krachten ontstaan tussen Cliffracing en Racingteam Edwin Ott motoren. De teams zijn geen onbekenden van elkaar, meerdere malen hebben Kloots en Eric Ott met elkaar gestreden op de Yamaha R6 en afgelopen seizoenen heeft Edwin Ott motoren het team Cliffracing op verschillende manieren bijgestaan. Dat deze samenwerking tot stand is gekomen is dan ook niet zo verwonderlijk en beide partijen hebben er erg veel zin in!

Kloots heeft voor 2018 maar één doel voor ogen; het kampioenschap in de NK SuperCup 1000 klasse binnenhalen. De coureur met de bijnaam Cliffhanger heeft de afgelopen twee seizoenen al sterk gepresteerd in de NK SuperCup 1000 klasse en hoopt met deze samenwerking nog een extra stap te kunnen maken richting het kampioenschap in 2018.

Cliff Kloots: “Racingteam Edwin Ott motoren en team Cliffracing werken al meerdere jaren samen en dit is altijd erg goed bevallen. In 2018 gaan we vol voor de titel. Deze samenwerking zorgt ervoor dat vele jaren motorsport ervaring samen komen. De huidige samenwerkingsvorm zal ervoor zorgen dat ik de beschikking heb over nog meer kennis en feedback dan de afgelopen jaren. Dit zal mij zeker gaan helpen in de strijd om de titel in 2018. De sfeer binnen het team is erg goed en ik heb er mega veel zin in!’’

Kloots zal net als de afgelopen jaren van start gaan op een Yamaha YZF-R1. De voorbereidingen zijn momenteel in volle gang. Het team heeft er alle vertrouwen in dat het een prachtseizoen gaat worden met mooie resultaten.

Luuk de Ruiter
Op de Yamaha YZF-R3 komt Luuk de Ruiter in 2018 uit voor het Racingteam Edwin Ott motoren. De jonge coureur uit Heemskerk is ook geen onbekende voor het team. Het team komt uit het naastgelegen Uitgeest, waar Luuk ook al ervaring heeft opgedaan met het sleutelen aan racemotoren.

Na een jaar vrijblijvend op een minibike te hebben gereden werd De Ruiter in 2015 geselecteerd door Arie Molenaar voor de NSF100 klasse. In dat jaar heeft hij enorm veel geleerd maar groeide letterlijk van zijn motor. Daarom koos De Ruiter ervoor om naar de GAMMA Yamaha R125 Cup over te stappen waar hij zijn progressie voortzette. Hij werd als rookie achtste in het eindklassement waarbij met name zijn prestaties in regenachtige omstandigheden opvielen

Komend seizoen zal hij wederom uitkomen in de GAMMA Yamaha R125 Cup waarbij zijn doel is om mee te strijden in de top vijf. Daarnaast zal de Noord Hollander, zoals eerder genoemd ook de stap maken naar de grote circuits in de Supersport 300 klasse met een Yamaha YZF-R3 van Racingteam Edwin Ott motoren.

Yamaha en Yamalube
Racingteam Edwin Ott motoren vertegenwoordigd Yamaha en Yamalube komend seizoen in de gehele range racemotoren.

Teammanager Karin Ott: “We zijn blij om ondersteuning te bieden voor de gehele range Yamaha racemotoren met een coureur in de 300, 600 én 1000. Zodoende hebben wij een heel erg divers team waarmee we ook veel ervaring kunnen opdoen. We geloven in een mooie samenwerking met de coureurs en het gehele team heeft er erg veel zin in!”

Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen