Ramirez het snelst in FP1, Bendsneyder zesde

97
bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© Racesport.nl - Ben Haarhuis

Op vrijdagochtend was het Marcos Ramirez die de snelste tijd noteerde in de eerste vrije training van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. De Spaanse Moto3 coureur zette in de slotseconden de snelste rondetijd neer voor Nicolo Bulega en Aron Canet. Nederlander Bo Bendsneyder einde de sessie als zesde. 

Op een nog frisse morgen met een baantemperatuur van slechts 8 graden Celsius waren het de Moto3 coureurs die de actie op de baan mochten openen. Thuisrijders Jorge Martin, Juanfran Guevara en nieuwe Moto3 wereldkampioen Joan Mir die zich meteen bij de voorste gelederen schaarden. Echter na deze sterke start voor Mir ging het voor de 20-jarige Spanjaard na tien minuten al mis nadat hij met behoorlijk hoge snelheid de voorkant verloor en ten val kwam. De Honda coureur leek aangeslagen maar verliet uiteindelijk te voet de grindbak en keerde terug naar zijn pitbox.Waar de coureurs vrijwel de hele sessie aan hun race-afstelling werkten was het Bo Bendsneyder die met acht minuten te gaan de snelste tijd in handen nam. Verder was er ook een indrukwekkend optreden voor wild-card Dennis Foggia. De Italiaan die dit jaar ook in Aragón al in actie kwam vond zichzelf wederom bij de snelste coureurs.

Het Leopard Racing team wist de Honda van Mir nog net op tijd te repareren zodat de Spanjaard nog een aantal ronden kon rijden.

Het was uiteindelijk Marcos Ramirez die in de slotfase de snelste tijd wist te noteren met een 1’39.696. Jorge Martin zette de tweede tijd voor Nicolo Bulega en Aron Canet. De vijfde tijd was in handen van Guevara voor een keurige zesde tijd van Bendsneyder. Verder waren het Di Giannantonio, Sasaki, Migno en Rodrigo in de top tien.

Verder waren er crashes voor Gabriel Rodrigo, Patrik Pulkkinen, Maria Herrera en de Belg Livio Loi. Allen bleven ongedeerd.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag