Randy de Puniet met ERC Endurance Ducati van start in 8 uren van Sepang

348
Randy de Puniet | foto© FIM EWC

Randy de Puniet zal tijdens de eerste editie van de acht uren van Sepang in actie komen met het ERC Endurance Ducati team. Het team heeft officiële fabriekssteun van Ducati Corse en de Fransman zal samen met Ondrej Jezek en Louis Rossi de Ducati Panigale V4R bemannen.

Over iets meer dan een week gaat het tweede EWC evenement van het seizoen van start en wordt er voor het eerst een officiële EWC race gehouden op het Sepang International Circuit. Op woensdag werd bekendgemaakt dat Randy de Puniet zijn terugkeer zal maken in het WK Endurance met het ERC Endurance Ducati team.Samen met voormalig WorldSBK coureur Ondrej Jezek en Grand Prix winnaar Louis Rossi gaat de Fransman de strijd aan op het Maleisische circuit in de tropische hitte. Het is vrij uniek dat er een Ducati in het EWC in actie komt maar de Italiaanse fabrikant heeft al eerder geroepen dat zij met hun nieuwe Panigale V4R op alle mogelijke vlakken willen winnen: vandaar dat Ducati Corse steun biedt aan het Duitse endurance team. De geruchten gaan ook dat Ducati met het team van PBM Motorsport van start zal gaan tijdens de Isle of Man TT.

De Puniet is zeker geen onbekende binnen de EWC Paddock aangezien hij onder andere voor het Team SRC Kawasaki, Honda Endurance Racing en F.C.C. TSR Honda team heeft gereden en onder andere tweemaal op het podium stond tijdens de Suzuka 8H.

Het evenement op het Sepang International Circuit vindt plaats van 12 t/m 14 december maar op woensdag 11 december zal het ERC Endurance Ducati team al voor het eerst in actie komen op het Maleisische Grand Prix circuit.

 

Handige links EWC – Sepang 8H:

Tijdschema en volledige uitslagen
Volledige deelnemerslijst
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App