Randy Krummenacher en EAB Racing per direct uit elkaar

3506
randy-krummenacher
Randy Krummenacher | foto© EAB Racing

Randy Krummenacher en het Nederlandse EAB Racing Team hebben hun onderlinge samenwerking per direct beëindigd. De samenwerking is in goed onderling overleg beëindigd omdat beide partijen er niet in zijn geslaagd om de gewenste resultaten te behalen.

Het Nederlandse EAB Racing Team zou dit seizoen aanvankelijk aan de start verschijnen in het FIM Supersport World Championship met Bo Bendsneyder als coureur. Na een last-call aanbieding voor Bendsneyder voor een langer verblijf in de Moto2 klasse besloot teambaas Ferry Schoemaker mee te werken aan een ontbinding van het reeds getekende contract met de Nederlander.

Niet veel later vond het EAB Racing Team een waardig vervanger in naam van 2019 World Supersport wereldkampioen Randy Krummenacher. De verwachting voorafgaand aan het seizoen waren dan ook hooggespannen maar tot op heden bleven de goede resultaten uit. Krummenacher scoorde tijdens de thuiswedstrijd van het team op het TT Circuit Assen met een derde plaats in Race 2 zijn beste resultaat en enige podiumplaats. Na zeven wedstrijdweekenden en veertien verreden race bezet de Zwitser met 84 gescoorde WK-punten de negende plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Vrijdagmiddag 10 september kwam er plotseling een einde aan de samenwerking tussen het Nederlandse team en de Zwitserse World Supersport coureur. Het Nederlandse team maakte bekend dat men een akkoord heeft bereikt met Krummenacher over het beëindigen van de samenwerking, omdat beide partijen er niet in zijn geslaagd de gewenste resultaten te behalen.

Krummenacher zal na de breuk de resterende wedstrijden van het seizoen aan de start op de Yamaha van het Italiaanse CM-team, dit ter vervanging van de geblesseerde Luca Bernanrdi.

Randy Krummenacher: “Ik wil Team EAB Team eigenaar, Ferry Schoenmakers, persoonlijk bedanken, die begrip heeft getoond voor de situatie en mij vrij heeft gelaten om op de CM motor te rijden. De technici die daar werken zijn de mensen met wie ik de wereldtitel van 2019 heb gewonnen en dus zie ik daar een echte kans. Ik wil ook Alessio Cavaliere, teambaas bij CM Racing, bedanken dat hij aan mij dacht als vervanger voor Luca Bernardi. En ik hoop dat Luca, een rijder waar ik veel respect voor heb, een spoedig herstel geniet en snel weer op de baan kan zijn.”

Ferry Schoenmakers: “Hoewel onze samenwerking tot een voortijdig einde komt, wil ik Randy Krummenacher bedanken als rijder, want hij heeft altijd geprobeerd alles te geven tijdens de rondes die we samen hebben gereden. Ik heb alle begrip voor de kans die zich voor hem heeft aangediend en besefte dat dit het beste zou zijn om te doen. Ik hoop dat Randy uitstekende resultaten kan behalen. Terwijl we bezig zijn om onze eigen vervanger te vinden voor de laatste vier ronden van het FIM Supersport wereldkampioenschap.”

Het EAB Racing Team zal deze week gewoon af reizen naar Circuit de Barcelona – Catalunya waar de volgende ronde van het FIM Supersport World Championship wordt verreden. De naam van de nieuwe rijder zal de komende dagen bekend gemaakt gaan worden.Handige links Motul French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter