Randy de Puniet gaat het proberen als World Endurance coureur

252
puniet
Randy de Puniet | foto© FIM EWC

Randy de Puniet zal de komende maand zijn opwachting maken als World Endurance coureur. De Fransman zal op 17 en 18 september aanstaande in actie komen tijdens de bekende Bol d’Or World Endurance wedstrijd.

Voormalig MotoGP en World Superbike coureur Randy de Puniet zal binnenkort weer in wedstrijdverband actief zijn. De Fransman wordt namelijk bij het SRC Kawasaki Team de nieuwe teamgenoot van Gregory Leblanc en Fabien Foret tijdens de openingsronde van het 2016-2017 FIM EWC championship in het Franse Castellet.De Puniet zal binnen het SRC Kawasaki Team de plaats innemen van Matthieu Lagrive die het team onlangs verliet en een nieuwe overeenkomst tekende bij Team April Moto Motors Events.

Ondanks dat het de eerste keer is voor De Puniet dat hij actief zal zijn tijdens  het in Frankrijk populaire en druk bezochte Bol d’Or evenement is het World Endurance niet geheel nieuw voor de Fransman. Zo kwam hij in 2014 al eens uit in het prestigieuze Suzuka 8H World Endurance evenement als coureur voor het Yoshimura Suzuki Team (het team werd toen tweede).

De Bol d’Or zal het eerste evenement zijn van het nieuw opgezette FIM EWC 2016-2017, een nieuw kampioenschap dat zal bestaan uit zes World Endurance wedstrijden.