Raul Fernandez winnaar Moto3 race Gran Premio de Europa

434
raul-fernandez
Raul Fernandez | foto© Red Bull Content Pool

Raul Fernandez heeft zondagochtend in Valencia de Moto3 race van de Gran Premio de Europa op zijn naam geschreven. De Red Bull KTM Ajo Moto3 coureur passeerde na 23 ronden als eerste de finish voor Sergio Garcia en Ai Ogura.

Om klokslag 11:00 uur gingen zondagochtend op Circuit Ricardo Tormo de lichten op groen voor de Moto3 race van de Gran Premio de Europa, de eerste van de twee opeenvolgende Grand Prix weekenden op het nabij Valencia gelegen circuit.

Nadat de frontrunners in de strijd voor de titel hun race vroegtijdig zagen eindigen was het Raul Fernandez die op indrukwekkende wijze naar zijn eerste Moto3 zege in het kampioenschap wist te rijden. De jonge Red Bull KTM Ajo Moto3 coureur wist zich los te rijden van een achtervolgende groep die uiteindelijk uitgedund werd tot een groep van drie rijders.

Van deze groep trok Sergio Garcia uiteindelijk aan het langste eind door in de laatste ronde de tweede plaats veilig te stellen voor Ai Ogura en Tony Arbolino.

Darryn Binder passeerde even later als vijfde de finish voor Carlos Tatay, Stefano Nepa, Jeremy Alcoba, Filip Salac en Ayumu Sasaki.

Stand kampioenschap
Ondanks dat hij in deze race niet aan de finish kwam gaat Albert Arenas nog steeds aan de leiding in het kampioenschap. De Spanjaard bleef op 157 punten staan en zag de als derde eindigende Oguara (154) tot op 3 punten naderen. De in deze race eveneens zonder punten gebleven Celestino Vietti bezet nu de derde plaats met 137 punten.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze en alle andere actie tijdens de derde en afsluitende dag van de Gran Premio de Europa in Valencia is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.

 

Handige links Gran Premio de Europa 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App