Raul Fernandez wint race in Portimão, Albert Arenas wereldkampioen

440
albert-arenas
2020 Moto3 wereldkampioen Albert Arenas | foto© motogp.com

Albert Arenas is 2020 Moto3 wereldkampioen. De Spanjaard passeerde zondag in Portimão als twaalfde de finish tijdens de laatste Moto3 race van het seizoen, voldoende om de 2020 Moto3 veilig te stellen. De winst in de race ging naar Raul Fernandez voor Dennis Foggia en Jeremy Alcoba.

De laatste Moto3 race van 2020 in Portimão is gewonnen door Raul Fernandez. De Red Bull KTM Ajo coureur domineerde de race van het begin tot het eind om uiteindelijk na 21 ronden met een voorsprong van bijna zes seconden op de nummer twee als winnaar de finish te passeren. Dennis Foggia werd tweede gevolgd door Jeremy Alcoba, Sergio Garcia en de vanaf de zevenentwintigste plaats op de grid gestarte Tony Arbolino.

Ondanks de dominantie van Fernandez in deze race ging de meeste aandacht echter uit naar de strijd voor de titel tussen Albert Arenas, Ai Ogura en Arbolino. Ogura en Arenas zaten er direct na de start goed bij en maakten deel uit van de groep achter leider Fernandez. Arbolino was echter met een indrukwekkende opmars bezig en wist ronden na ronde terrein goed te maken.

Terwijl Arenas en Ogura het steeds moeilijker kregen vond Arbolino in de slotfase de aansluiting bij de groep met Arenas en Ogura. In de slotfase was het Arbolino die zich op wist te werken naar de vijfde plaats en ook op deze positie de finish passeerde terwijl Ogura genoegen moest nemen met de achtste plaats en Arenas nog terugviel naar uiteindelijk de twaalfde plaats in deze race.

Het bleek net voldoende voor Arenas om de titel veilig te stellen. De Spanjaard (174 WK punten) hield met zijn twaalfde plaats in deze race namelijk nog vier punten over op Arbolino en Ogura die beiden met 170 gescoorde WK punten tweede en derde werden.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze sessie en alle andere actie tijdens de derde en afsluitende dag van de Grande Prémio MEO de Portugal is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.