Razgatlioglu noteert snelste tijd op vrijdag in Catalunya, Van der Mark achtste

1904
Toprak Razgatlioglu | Foto credit: Randy van Maasdijk

Toprak Razgatlioglu noteert de snelste tijd na twee vrije trainingen op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Zijn concurrent Jonathan Rea eindigde als tweede voor Michael Ruben Rinaldi. Michael van der Mark sloot de dag met een goed ritme en een achtste tijd af.

Vrije Training 1:
Donderdag presenteerde Yamaha een speciale kleurstelling voor het 60 jarige bestaand van Yamaha Motor Co. in de racerij. De Yamaha-rijders kwamen vandaag nog niet in deze klassieke kleurstelling in de baan. Dat zal later dit weekend gebeuren. Opvallend was dat zowel de Kawasaki teamgenoten Jonathan Rea en Alex Lowes als Yamaha teamgenoten Toprak Razgatlioglu en Andrea Locatelli besloten om grotendeels samen hun ronden af te leggen in FP1. Kampioenskandidaten Rea en Razgatlioglu waren in deze volgorde uiteindelijke ook de snelsten in de openingssessie van het weekend. Tom Sykes was goed onderweg met de BMW door een derde tijd te noteren voor Lowes en Locatelli. Michael van der Mark stond in de eerste helft van de training lang in de box, maar was later goed onderweg. De Nederlander klokte een achtste tijd op 0.444 seconde van Rea. Opvallend was dat Van der Mark in de derde sector zelfs sneller was dan Rea. Scott Redding moest genoegen met slechts een dertiende tijd in de openingssessie van het weekend.

Vrije Training 2:
In de middagsessie was de baantemperatuur flink gestegen, waardoor het niet makkelijk was om de rondetijden aan te scherpen. Sykes verloor veel rijtijd, door vroeg in de sessie onderuit te gaan. Veel rijders gingen ook voor een langere stint, omdat rond dit tijdstip ook de hoofdraces worden verreden. In de laatste fase van FP2 wisten veel rijders toch nog hun snelste tijd van de dag te klokken. Nadat Andrea Locatelli en Michael Ruben Rinaldi de tijdlijst hadden aangevoerd zette Razgatlioglu de snelste tijd van de dag met een 1’42.369. In de laatste tien minuten gingen Locatelli en Alvarao Bautista – afzonderlijk van elkaar – nog onderuit in de laatste bocht. Achter Rinaldi en Locatelli klokte Rea een vierde tijd in FP2. In de slotfase van de sessie wist Sykes naar de vijfde plaats te komen en Redding deed het in de middag aanmerkelijk beter met een zesde tijd. Van der Mark sloot de training met een twaalfde tijd af. De Nederlander liet wel een zeer constant tempo zien, waarbij af en toe zelfs de rook van zijn banden afkwam.

In de overall uitslag na de eerste dag staat Razgatlioglu bovenaan op de tijdlijst voor Rea, Rinaldi, Sykes en Locatelli. Van der Mark bleef op de achtste positie staan. Zaterdagmorgen beginnen de World Superbike coureurs met de derde vrije training op het Circuit de Barcelona-Catalunya gevolgd door de Superpole kwalificatie en de eerste race van het weekend die om 15:15 uur van start gaat. Dat is later dan gebruikelijk en is gedaan omdat de starttijd nu niet meer conflicteert met de MotoGP kwalificatie in Misano.Handige links Hyundai N Catalunya Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter