Razgatlioglu (P1), Redding (P2) en Rea (P3) over hun eerste dag in Estoril

1012
Toprak Razgatlioglu lijkt de te kloppen man in Estoril | Foto credit: Randy van Maasdijk

Toprak Razgatlioglu was vrijdag in beide vrije trainingen het snelste in Estoril. Scott Redding en Jonathan Rea kwamen tot een tweede en derde tijd. Het verhaal van het drietal na afloop van de eerste dag in Portugal.

De Yamaha’s waren vorig jaar tijdens de afsluitende ronde van het WorldSBK kampioenschap al sterk in Estoril en dat was tijdens de eerste trainingsdag van 2021-editie niet anders. De trainingen werden afgewerkt onder warme temperaturen. Toprak Razgatlioglu voerde zowel in de eerste als tweede vrije training de tijdlijst aan. Scott Redding kwam er nog het dichtste bij. De Ducati-coureur zette zijn beste tijd op vier tienden van Razgatlioglu in de tweede sessie. Jonathan Rea sloot de dag af als derde met zijn tijd uit de eerste vrije training.

Toprak Razgatlioglu (P1): “Het was een erg goede dag in Estoril! We weten van vorig jaar dat ik en mijn Yamaha R1 erg sterk kunnen zijn op dit circuit, maar zoals ik aan het begin van de week al zei; we komen hier niet ontspannen. Vandaag hebben we samen met mijn team goed werk verricht, wat heel belangrijk zal zijn voor de race. We hebben goed gewerkt om te zien hoe de prestaties zijn op de lange termijn zijn en hoe de motor reageert na 15 ronden. De snelheid en het ritme zijn allebei behoorlijk goed. Ik ben tevreden met beide tot nu toe en ik denk dat we klaar zijn om morgen te racen.”

Scott Redding (P2):  “In de namiddag probeerden we de zachte banden uit en het gevoel was niet slecht. Ik kan nog niet met zekerheid zeggen wat mijn keuze voor de race zal zijn, maar in deze twee sessies hebben we heel belangrijke data verzameld. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in dat ik morgen een goede race kan rijden, want vorig jaar voelde ik mij, ondanks de problemen in de kwalificatie en in Race 1, erg op mijn gemak op dit circuit. Het is duidelijk dat het belangrijk zal zijn om een goede kwalificatiesessie te rijden om vooraan te kunnen starten.

Jonathan Rea (P3): “De rode vlag in FP2 gaf ons een kans om iets anders te proberen op de motro. Ik heb moeite met het laatste deel van het remmen om de motor te stoppen. Remmen in de bocht is een gebied waar we ons op moeten focussen voor zaterdag. Al het andere voelt goed aan; mechanische tractie, de wendbaarheid van de motor, zelfs het draaien, iets waar ik me vorig jaar zwak bij voelde. Ik voel me alleen niet op mijn gemak bij het remmen, maar ik weet zeker dat als we dat vinden, we dichter bij Toprak komen. Hij is op dit moment echt het snelste, maar ik heb het gevoel dat ik mee doe in de strijd om het podium. We moeten ons een beetje verbeteren om morgen voor betere posities te kunnen vechten. Het is behoorlijk hobbelig, vooral in het stadiongedeelte na de kleine chicane, maar ik heb het gevoel dat de motor goed over de hobbels heen gaat.”

Handige links Gaerne Estoril Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter