Rea, Badovini en García het snelst tijdens regenachtige warm-up op Imola

212
Jonathan Rea - Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola | foto© Randy van Maasdijk

Zondagochtend waren Jonathan Rea (WorldSBK), Ayrton Badovini (WorldSSP) en Marc García (WorldSSP 300) het snelst tijdens de warm-up sessies op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola. Nederlander Michael van der Mark noteerde de vierde rondetijd in de World Superbike warm-up. 

Zondagochtend werden eerst de drie warm-up sessies verreden voor de World Superbike, World Supersport en World Supersport 300 klassen verreden voorafgaand aan de races op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola later op de dag. Zoals voorspeld waren de weersomstandigheden ten opzichte van vrijdag en zaterdag flink veranderd en regende het nu op het Italiaanse circuit.WorldSBK
De overtuigende winnaar van race 1 op zaterdagmiddag, Jonathan Rea, was ook op een natte baan veruit het sterkst en reed met een 1’58.703 de snelste rondetijd, zo’n 1,3 seconde voor teamgenoot Leon Haslam. Honda coureur Alessandro Delbianco reed een opvallende derde rondetijd voor Yamaha coureurs Michael van der Mark en Alex Lowes. De Brit kampt al het hele weekend met maagproblemen en viel gisteren in de race ook ver terug aangezien zijn energie volledig verdwenen was. Verder eindigen Ryuichi Kiyonari, Michael Ruben Rinaldi, Álvaro Bautista, Tom Sykes en Marco Melandri een tijd in de top tien.

Opvallend was dat het Aruba.it Ducati team in deze regenachtige omstandigheden met een ‘spoiler’ op de achterbrug reed om het overtollige regenwater niet op de achterband te laten komen. In de MotoGP klasse was Ducati de eerste die dit tijdens een raceweekend in gebruik nam wat vervolgens voor veel ophef zorgde, echter is die daar bedoeld om de temperatuur van de achterband zo laag mogelijk te houden.

De Ducati Panigale V4 R van Álvaro Bautista met de regenspoiler gemonteerd – Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Iomla | foto© Randy van Maasdijk

De Superpole race voor de WorldSBK klasse gaat om 11:00 uur van start met race 2 om 14:00 uur.

WorldSSP 
In de World Supersport warm-up was thuisrijder Ayrton Badovini het snelst met een 2’01.505 voor Pedercini Racing teamgenoot Kyle Smith en landgenoot Raffaele de Rosa. De vierde tijd kwam op naam van Jules Cluzel voor polesitter Randy Krummenacher en Federico Caricasulo. Thomas Gradinger, Isaac Viñales, Hikari Okubo en wild-card Massimo Roccoli maakten de top tien compleet. Glenn van Straalen was de snelste Nederlander met een achttiende tijd voor Rob Hartog en Jaimie van Sikkelerus.

De World Supersport race gaat later vandaag om 12:15 uur van start.

WorldSSP 300
Tot slot reden de 36 overgebleven World Supersport 300 coureurs hun warm-up sessie voorafgaand aan de race. Kampioen van 2017 Marc García was met een 2’11.613 het snelst voor Hugo de Cancellis en Scott Deroue. Verdedigend kampioene Ana Carrasco kwam naar de vierde tijd voor Ton Kawakami en Jan-Ole Jähnig. Verder noteerden Galang Hendra Pratama, Bruno Ieraci, Mika Perez en Tom Edwards een tijd in de top tien. Dion Otten klokte de veertiende tijd, Jeffrey Buis de vijftiende, Robert Schotman de zeventiende en Koen Meuffels de 21e.

De WorldSSP 300 race zal de afsluiter van de dag zijn op Imola om 15:15 uur.

 

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App