Jonathan Rea (WorldSBK) en Jules Cluzel (WorldSSP) hebben zondagochtend op een fris Circuito San Juan Villicum de snelste rondetijden laten noteren tijdens de warm-up sessies van de Motul Argentinean Round.

Na twee zonnige en warme dagen in Argentinië is het zondag andere koek wat betreft het weer in San Juan. Zondagochtend bij aanvang van de warm-up sessie was het in vergelijking met de twee eerste dagen zo’n tien graden kouder en zorgde een stevige wind er ook nog eens voor dat het mega koud aanvoelde voor de coureurs, teamleden en het Argentijnse publiek.

WorldSBK
Om 11:00 uur lokale tijd waren het de WorldSBK coureurs die de dag openden met hun vijftien minuten durende warm-up sessie. Goed nieuws was er de in Nederlandse dienst rijdende Loris Baz, de Ten Kate Racing Yamaha coureur kreeg namelijk groen licht van de circuitarts om op te stappen, dit naar aanleiding van bij de zaterdag bij een crash in de Superpole kwalificatie opgelopen polsblessure.

Op de baan was het Jonathan Rea die met een snelste rondetijd van 1’37.784 het rapst was in deze vijftien minuten durende sessie. Met deze rondetijd liet de Kawasaki coureur meteen zien dat de omstandigheden vergeleken met de voorgaande dagen echt een klap beter waren – ter vergelijking, de snelste rondetijd in de zaterdag bewogen eerste race was een 1’40.919 van Alvaro Bautista.

Achter Rea noteerde Toprak Razgatlioglu de tweede rondetijd gevolgd door Chaz Davies, Nederlander Michael van der Mark en Sandro Cortese.

De zesde rondetijd werd op de klok gezet door Alex Lowes voor Bautista, Tom Sykes, Michael Ruben Rinaldi en Leon Haslam.

Baz, die twee minuten voor het einde al naar binnen kwam, noteerde de veertiende rondetijd. Dachten we in eerste instantie dat dit het geval was vanwege zijn geblesseerde linkerpols, dit bleek echter niet zo te zijn. Een compleet versleten en kapotgereden Pirelli SCX band bleek de boosdoener. Wel liet de Fransman weten dat zijn linkerpols flink opspeelde tijdens het rijden en het dat het voor hem in ieder geval een lange en zware Argentijnse zondag zal gaan worden.

WorldSSP
In deze sessie was het Jules Cluzel die het snelst was. De Fransman liet een snelste rondetijd noteren van 1’42.871 en voerde daarmee na afloop van de 15 minuten durende sessie de lijst aan voor Isaac Viñales, Federico Caricasulo, de later op de dag voor de eerste keer in zijn WorldSSP carrière vanaf de pole vertrekkende Corentin Perolari en Randy Krummenacher.

Raffaele de Rosa noteerde de zesde rondetijd voor Lucas Mahias, Ayrton Badovini, Thomas Gradinger en Kyle Smith.

Het Nederlandse drietal Jaimie van Sikkelerus, Glenn van Straalen en Rob Hartog was ook in deze sessie weer redelijk aan elkaar gewaagd, zij noteerden namelijk respectievelijk de achttiende, negentiende en twintigste rondetijd in deze warm-up sessie voorafgaand aan de voorlaatste race van het seizoen.

Races
Om klokslag 18:00 uur (NL-tijd) komen de WorldSBK coureurs in actie voor hun Tissot Superpole race. Vervolgens zullen de WorldSSP coureurs om 19:15 uur (NL-tijd) aan hun race beginnen waarna de WorldSBK coureurs het nu al bewogen Argentijnse weekend om 21:00 uur (NL-tijd)af zullen sluiten met Race 2.

 

Handige links Motul Argentinean Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App