Rea, Gerloff en Redding reageren na eerste dag op TT Circuit Assen

1177
Jonathan Rea - TT Circuit Assen | foto© Jan Timmerman

Jonathan Rea was op vrijdag tijdens de eerste dag van de World Superbike ronde op het TT Circuit Assen het snelst. Achter de zesvoudig wereldkampioen klokten Garrett Gerloff en Scott Redding de tweede en derde rondetijd. Er werden een aantal interessante uitspraken gedaan in de media debriefs na afloop.

De eerste dag met actie van de World Superbikes in Assen speelde zich af onder een grijs wolkendek. Ondanks dat er ’s ochtends nog hier en daar een druppel viel waren de omstandigheden prettig met aangename temperaturen rond de 20°C. Jonathan Rea was uiteindelijk aan het einde van FP2 het snelst met een 1’34.391 voor Garrett Gerloff en Scott Redding.

Het veld zat ongekend dicht bij elkaar met de top 12 binnen 0,585 seconde en top 14 binnen 1 seconde. Het beloven dan ook absoluut spannende races te worden gezien deze kleine verschillen en het karakter van het TT Circuit Assen. Alle coureurs die we op vrijdag spraken waren het erover eens dat we veel spektakel mogen verwachten op zaterdag en zondag.

Jonathan Rea – P1: “Zeg nooit nooit tegen een optie in de MotoGP klasse. Ik kan niet over mijn contract praten. Ik vind het verrassend dat Toprak [Razgatlioglu] en Garrett [Gerloff] hebben bedankt voor een plaats in MotoGP. Ik wil er verder niets over zeggen want mijn woorden zijn wel eens vaker verkeerd begrepen. Off the record heb ik er wel een sterke mening over.

We hebben alle banden geprobeerd vandaag en ook over lange afstand voelde ik me goed met het bepaalde soort band waar we mee gaan racen. We hebben een grote verandering doorgevoerd van FP1 naar FP2 en daar voelde ik me heel goed bij, dat zit wel goed. Ik wil het team bedanken want het was een aanpassingen die we normaalgesproken niet zouden doen in een weekend.”

Garrett Gerloff – P2: “Ik denk dat het voor mij juist averechts heeft gewerkt dat ik hier vorige maand op de MotoGP machine mijn eerste meters op het TT Circuit Assen reed. De machines zijn zo anders en in de eerste sessie had ik het ook heel moeilijk. Ik moest eerst weer de juiste rempunten en instuurpunten vinden en alles voelde heel anders aan. Dit circuit is anders dan alle andere en het was zeker makkelijker geweest als ik niet eerst de GP machine had gereden hier. Vooral vanochtend was ik veel met de machine aan het stoeien en en probeerde ik mijn fouten op andere manieren weer recht te zetten. Gelukkig voelde alles in de tweede sessie beter aan en voelde ik me zelf ook een stuk beter.

Scott Redding – P3: “Ik ben tevreden met hoe het gegaan is vandaag. Vanochtend was het gevoel met de machine meteen al stukken beter dan tijdens het weekend in Donington. We hebben veel met gebruikte banden gewerkt om informatie te verzamelen voor de race. Dit zijn absoluut de omstandigheden waarin we goede resultaten kunnen behalen. Het belangrijke is dat we bij de kopgroep blijven vanaf de eerste ronde, ook omdat mijn pace er best wel goed uitziet.”

De WorldSBK coureurs komen zaterdagochtend eerst om 09:00 uur in actie voor de halfuur durende derde vrije training op het TT Circuit Assen. Vervolgens gaat om 11:10 uur de Superpole sessie van start met om 14:00 uur de eerste race van het weekend.


Handige links Prosecco DOC Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen (WorldSBK)
Tijdschema en volledige uitslagen (WK zijspannen)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter