Jonathan Rea heeft zondagochtend in Jerez de la Frontera de Tissot Superpole race op zijn naam geschreven. De Kawasaki coureur was na tien ronden het snelst voor Scott Redding en Nederlander Michael van der Mark.

Bij een temperatuur van iets boven de 30 graden begonnen de World Superbike coureurs aan hun tien ronden tellende Tissot Superpole race van de Pirelli Spanish Round. Het was Jonathan Rea die meteen bij de start de leiding nam en deze niet meer uit handen gaf. De Kawasaki coureur passeerde dan ook als eerste de finish voor Scott Redding, Michael van der Mark, Loris Baz en Chaz Davies.

De zesde plaats in deze race werd een prooi voor Tom Sykes gevolgd door Alex Lowes, Gareth Gerloff, Leon Haslam en Alvaró Bautista.

Voor Toprak Razgatlioglu liep deze tien ronden tellende race op uit een grote teleurstelling. Nadat de Yamaha coureur zaterdag door het oog van de naald kroop (naast dat de Yamaha van Van der Mark in race 1 stuk liep kreeg Razgatlioglu met hetzelfde euvel te maken alleen gebeurde dat na het passeren van de finish) kende hij in deze race minder geluk. Op de tweede plaats rijden hield de Yamaha er opnieuw mee op, nu echter halverwege de race met als gevolg een DNF.

Uitgebreidere verslagen van de sessies van zondag zijn te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App