Rea wint, Van der Mark vierde op zaterdag in Assen

5358
jonathan-rea
Jonathan Rea | foto© Jan Timmerman

Jonathan Rea heeft zaterdagmiddag in Assen de eerste WorldSBK race van de Prosecco DOC Dutch Round op zijn naam geschreven. De van pole vertrokken Brit werd tot winnaar uitgeroepen in een vroegtijdig afgebroken race voor Scott Redding, Toprak Razgatlioglu en Michael van der Mark die na een sterk gereden inhaalrace dus net naast het podium greep.

Zaterdagmiddag om 14:00 uur gingen op het TT Circuit Assen de lichten op groen voor de eerste WorldSBK race van de Prosecco DOC Dutch Round. Na een kopstart van Toprak Razgatlioglu was het even later Jonathan Rea die de leiding over wist te nemen. De Brit probeerde meteen een gaatje te slaan maar Razgatlioglu en ook Scott Redding gaven de Kawasaki vervolgens goed partij.

In het tweede deel van de race wist Rea echter een klein gaatje te slaan op Razgatlioglu en Redding terwijl Michael van der Mark – die vanaf de negende plaats op de grid aan de race begon maar in de eerste ronde terugviel naar de veertiende plaats om vervolgens een sterke inhaalrace te rijden – het drietal op de vierde plaats constant in het vizier had.

In de voorlaatste ronde werd de wedstrijd echter vroegtijdig afgebroken vanwege een crash van Jonas Folger in de Ruskenhoek. Rea werd hierdoor tot winnaar uitgeroepen voor Redding en een na afloop enigszins balende Razgatlioglu die een in de laatste ronde geplande aanval hierdoor in rook op zag gaan.

Van der Mark, die bijna aan het achterwiel zat van Redding en Razgatlioglu, moest hierdoor genoegen nemen met de vierde plaats voor Andrea Locatelli, Garrett Gerloff, Tom Sykes, Leon Haslam, Chaz Davies en Axel Bassani die in deze eerste race van het weekend de top tien completeerde.

Crashes in deze race waren er o.a. Michael Ruben Rinaldi, Alex Lowes, Alvaro Bautista, Lucas Mahias, Kotha Nozane en de al genoemde Folger. Op Folger na bleef eenieder ongedeerd, Folger was na zijn crash wel bij kennis maar werd voor een medical check overgebracht naar het medical centre.

De Tissot Superpole race in Assen gaat zondagochtend om 11:00 uur van start.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag van deze en alle andere sessies tijdens de tweede dag van de Prosecco DOC Dutch Round verwijzen we jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag.


Handige links Prosecco DOC Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen (WorldSBK)
Tijdschema en volledige uitslagen (WK zijspannen)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter