Dani Pedrosa wist zondagmiddag in Misano op een indrukkende wijze de MotoGP race van de GP TIM di San Marino e della Riviera di Rimini op zijn naam te schrijven. De Repsol Honda coureur werd daarmee de achtste MotoGP coureur die dit seizoen een wedstrijd wist te winnen. Valentino Rossi werd tweede, Jorge Lorenzo derde terwijl Marc Marc Marquez en Maverick Viñales met de vierde en vijfde plaats naast het podium eindigden.

Na afloop van de wedstrijd had het vijftal het volgende te vertellen over hun race:

 

Dani Pedrosa, Repsol Honda, eerste:

“Het was een fantastische race, het is lang geleden dat ik dit gevoel heb gehad. Ik was zelf ook verrast over mijn tempo in de race, ik had zelf ook niet verwacht zo snel te zijn, het was gewoon geweldig. De sleutel vandaag was mijn tempo; ik was in staat om me door het veld naar voren te vechten, speciaal in het tweede deel van de race waar ik het tempo vast kon houden en de mannen vooraan voorbij kon komen. Het is gewoon geweldig om weer eens een race te winnen, helemaal voor al die mensen die me zijn blijven steunen ondanks alle moeilijkheden tot nu toe dit seizoen; mijn familie, mijn team en al mijn fans. Het was gewoon een moeilijke tijd en ik ben met name blij voor hen. Ik heb vandaag echt weer eens kunnen genieten. Vooraf was ik best wel een beetje bezorgd over de keus van de voorband, dit omdat ik er nog niet mee gereden onder de warmere omstandigheden. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en verliep de race perfect. Ik denk dat we vandaag een fantastische overwinning hebben weten te boeken.”

 

Valentino Rossi, Movistar Yamaha MotoGP Team, tweede:

“Ik probeerde het maximale om Marquez achter me te houden. Ik was erg blij op het moment dat ik zag dat mijn ritme goed genoeg was om te winnen, maar op het laatste kwam Pedrosa me voorbij en hij was vandaag gewoon te snel. Ik heb het vervolgens nog wel geprobeerd, dat lukt niet, zijn tempo lag gewoon te hoog. Hoe dan ook, het is een tweede plaats geworden. Heel erg jammer, want een wedstrijd winnen hier in Misano is iets speciaals, helaas zat dat er vandaag niet in.”

 

Jorge Lorenzo, Movistar Yamaha MotoGP Team, derde:

“Ik kan niet echt heel blij zijn, want ik had iets meer verwacht van deze race. Ik heb alles gegeven, maar het is simpel, ik had vandaag namelijk niet de snelheid. Dani had gewoon een beter tempo en ook Rossi was een aantal ronden een tiende per ronde sneller. Beetje bij beetje zag ik ze wegrijden, en wat ik ook probeerde het lukte me gewoon niet er bij te blijven. Heel eerlijk, zijn waren vandaag gewoon sneller.”

 

Marc Marquez, Repsol Honda, vierde:

“Het was vandaag een lastige race en het was duidelijk niet één van mijn beste dagen. Ik begon vol overtuiging aan de race en voelde me gewoon sterk. Het lukt me in de beginfase zelfs mijn verloren terrein op Valentino en Jorge goed te maken. Op een gegeven moment kreeg ik problemen met de voorband, ik was de voorkant zelfs regelmatig kwijt. Toen Dani me voorbij kwam probeerde ik hem nog wel te volgen, maar ik kwam er al snel achter dat de kans op een crash vele malen groter was dan een podiumfinish. Ik heb me vervolgens geconcentreerd op het uitrijden van de race. We moeten ons nu proberen te blijven verbeteren, het positieve van dit weekend is wel dat we slechts een paar punten hebben verloren in de strijd voor het kampioenschap. We gaan nu vol goede moed naar Aragon.”

 

Maverick Vinales, Team Suzuki Ecstar, vijfde:

‘Ik ben erg tevreden over deze race, ondanks dat ik niet op het podium wist te finishen. Een vijfde plaats is een heel goed resultaat als we ons vertrekpunt in ogenschouw nemen; dit was één van de moeilijkste banen voor onze motor en het was daarnaast tijdens de race ook nog eens erg warm – omstandigheden waaronder we in het verleden vaak heel veel problemen hadden. Als vijfde eindigen, dit na in de slotfase een prachtig duel winnend te hebben afgesloten, is een positief resultaat. Tijdens de race had ik een goed gevoel met de voorkant, de grip aan achterkant was daarentegen minimaal waardoor ik echt hard moest pushen en mijn rijstijl aan moest passen. Ik het begin van de race kon ik de snelste mannen nog redelijk volgen maar daarna moest ik ze laten gaan. Ik moet mijn team bedanken, zij hebben opnieuw keihard gewerkt en me een motor gegeven waarmee ik zelfs onder deze omstandigheden goed mee uit de voeten kon.”   

 

Handige links Gran Premio TIM di San Marino e della Riviera di Rimini

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag