Reale Avintia Racing onthult 2020 MotoGP kleurstelling

622
reale-avintia-racing-2020

Het Reale Avintia Racing Team presenteerde vrijdagavond in Andorra de Ducati Desmosedici GP19, de KTM Moto3 en de Enérgica Ego Corsa MotoE in de kleurstelling waarmee het team in 2020 aan de start zal verschijnen in de verschillende klassen van het MotoGP wereldkampioenschap.

Het Reale Avintia Racing Team zal komend seizoen voor het twintigste jaar op rij als team actief zijn, voldoende redenen voor het team van Raul Romero om vrijdagavond groots uit te pakken tijdens de teampresentatie in het Hard Rock Café in Andorra.Naast het aanblijven van Tito Rabat stond het team de afgelopen maanden volop in de picture vanwege het aantrekken en de komst van Johann Zarco naar het team. Besloot de Fransman in eerste instantie af te zien van een overstap naar het team, maar na tussenkomst van Dorna en Ducati en de toezegging dat er rechtstreeks technische ondersteuning zou komen van Ducati – komend seizoen zullen er door Ducati  een aantal belangrijke technische mensen bij het team gedetacheerd worden – hapte de tweevoudig Moto2 wereldkampioen toe.

De komst van Zarco naar het team betekend tevens een flinke opsteker voor het Reale Avintia Racing Team. Zowel Rabat als ook Zarco krijgen beiden een Ducati GP19 tot hun beschikking, waarbij de ondersteuning van de Ducati technici van cruciaal belang is.

Het gehele team is dan ook zeer gemotiveerd en men verwacht veel dit nieuwe – en spannende seizoen. Naast Rabat en Zarco komen ook Carlos Tatay (Moto3) en Xavi Cardelús en Eric Granado (MotoE World Cup) in 2020 uit voor het team.

Nadat de machines onthuld waren – waarbij opviel dat de kleur blauw komend seizoen veel prominenter aanwezig is – konden de in grote getale aanwezige fans handtekeningen en op de foto met Rabat, Zarco, Tatay en Cardelús. Granado kon helaas niet aanwezig zijn bij de presentatie omdat hij zich in Brazilië voorbereidt op het komende seizoen.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App