Red Bull Grand Prix of the Americas: Martin het snelst op vrijdagochtend

88
martin
Jorge Martin - Austin vrijdag | foto© Racepsort.nl - Nico Schneider

Jorge Martin heeft vrijdagochend in Austin de snelste tijd laten noteren tijdens de eerste vrije training. De Spanjaard was in de 40 minuten durende sessie het snelst voor Enea Bastianini en Andrea Migno. De Belg Livio Loi sloot deze eerste vrije training af als zesentwintigste.

Op een nog heel stoffig Circuit of the Americas openden vrijdagochtend om 09:00 uur lokale tijd de dag met hun eerste 40 minuten durende vrije training van de Red Bull Grand Prix of the Americas.Ondanks dat het asfalt de afgelopen maanden flink onderhanden is genomen – vlakker gemaakt door middel van een soort schaaf proces – bleven de rondetijden in deze eerste vrije training nog ver verwijderd van de gereden rondetijden tijdens de vorige edities van deze Amerikaanse Grand Prix.

Met een snelste rondetijd van 2’20.005 was het Jorge Martin die de snelste tijd liet noteren voor Enea Bastianini, Andrea Migno, Marco Bezzecchi en Aron Canet.

Jaume Masia eindigde als zesde gevolgd door Nicollò Antonelli. Philipp Oettl, Fabio DiGianantonio en John McPhee.

Reale Avintia Racing Junior Team coureur Livio Loi leek zich gedurende de sessie in de middenmoot te handhaven, in de slotfase zakte de Belg echter terug naar de zesentwintigste plaats op de lijst.

 

Handige links Red Bull Grand Prix of the Americas:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag