Red Bull KTM Ajo-Moto3 in 2021 met Raul Fernandez en Jaume Masia

155
jaume-masia
Jaume Masia (l) en Aki Ajo (r) | foto© Red Bull KTM Ajo

Jaume Masia gaat in 2021 uitkomen voor Red Bull KTM Ajo-Moto3. De momenteel nog voor Leopard Racing uitkomende Spanjaard wordt binnen het team van Aki Ajo de teamgenoot van Raul Fernandez die zijn contract met het team onlangs met een jaar verlengde. Wat de komst van Masia naar het team betekend voor Kaito Toba is nog niet bekend.

Red Bull KTM Ajo heeft aan de vooravond van de Franse Grand Prix in Le Mans haar Moto3 rijdersbezetting voor 2021 officieel bekend gemaakt. Het team verlengde onlangs de overeenkomst met Raul Fernandez voor het komende seizoen terwijl Jaume Masia in 2021 de plaats in zal nemen van de Japanner Kaito Toba.

In zijn eerste seizoen met het team heeft Fernandez bewezen talentvol en competitief te zijn. De 19-jarige Spanjaard wist dit seizoen tot nu toe drie pole positions en een aantal positieve raceresultaten te scoren. Voldoende redenen voor Aki Ajo om het contract met de 2018 FIM Moto3 Junior World Championship titelhouder te verlengen.

Jaume Masia begon zijn carrière in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en het FIM CEV Repsol en behaalde geweldige resultaten in beide comptities. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring opgedaan, zo debuteerde hij al op 16-jarige leeftijd in het Moto3 wereldkampioenschap en is hij momenteel bezig aan zijn derde volledige seizoen in de klasse. Tot op heden heeft de 19-jarige Spanjaard vijf podiumklasseringen weten te scoren in de klasse waaronder een overwinning in 2019 tijdens de Argentijnse Grand Prix.

Raul Fernandez: “Mijn eerste seizoen met het team is tot nu toe over het algemeen positief verlopen. We hebben verschillende pole-positions weten te behalen en we hebben meegedaan voor overwinningen. Over het algemeen ben ik dan ook erg blij. Aki Ajo is een van de mensen die me het meest helpt in mijn dagelijks leven en in mijn sportcarrière. Ik hoop dat ik nog vele jaren met hem samen kan werken, want ik denk dat hij een zeer ervaren persoon en wijs man is en me beter maakt. Mijn tweede seizoen bij Red Bull KTM Ajo zal nog leuker zijn, omdat ik dan wat meer ervaring zal hebben – wat we volgens mij nu nog missen. Het gaat ongetwijfeld een geweldig 2021 seizoen worden.”

Jaume Masia: “Deel uitmaken van Red Bull KTM Ajo is een grote kans wat betreft de groei van mijn sportieve carrière. Mensen als Aki Ajo en KTM aan mijn zijde hebben is een opmerkelijke bron van steun en vooral een zeer goede kans om me als coureur verder te ontwikkelen. In termen van doelstellingen denk ik dat het een realistisch en haalbaar doel is om tot de top 3 van het Moto3 veld te behoren, maar we zullen pas weten waar we staan als het volgende seizoen begint. Het zal belangrijk zijn om me vanaf het begin op mijn gemak te voelen met de motor om zo geweldige dingen te bereiken die bij ons team passen. Ik kan niet wachten om met iedereen aan de slag te gaan, en om dit in goede resultaten om te zetten”.

Aki Ajo – Team Manager: “Ik ben erg blij met onze Moto3 line-up voor volgend jaar. Dit seizoen hebben we grote stappen vooruitgezet met Raul [Fernandez] en ik ben er zeker van dat we in de rest van het seizoen 2020 vooruitgang zullen blijven boeken. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij één van de toprijders in de klasse zal zijn. Onze nieuwste aanwinst, Jaume Masia, heeft al bewezen één van de meest competitieve Moto3 coureurs te zijn. Hij is jong, maar heeft veel ervaring – wat zonder twijfel positief is. We hebben zeker een sterke teambezetting voor 2021.”

De komst van Masia betekend zo goed als zeker dat de Japanner Kaito Toba al na een jaar weer op zoek zal moeten naar een nieuwe werkgever. Of Toba deze al gevonden heeft en wat de plannen zijn van de Japanner is nog niet bekend.

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App