Toen Oostenrijk in 2016 terugkeerde op de MotoGP-kalender, werd het evenement meteen uitgeroepen tot Beste Grand Prix van het jaar. Drie jaar later valt de myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich opnieuw in de prijzen, dit omdat de Red Bull Ring onlangs opnieuw door de IRTA en de Grand Prix Commissie werd verkozen tot beste GP van het seizoen.

Vrijdag 24 januari werd de prijs voor de beste Grand Prix in 2019 persoonlijk en officieel overhandigd door Dorna CEO Carmelo Ezpeleta aan Dietrich Mateschitz, de grote man achter en CEO van Red Bull.

Dorna Best MotoGP race in 2019

Dietrich Mateschitz, CEO van Red Bull: “Voor mij is de MotoGP het toppunt van de motorsport. Het feit dat we er binnen enkele jaren in geslaagd zijn om twee keer de Trophy als beste Grand Prix van deze geweldige raceserie te winnen, maakt ons trots en bevestigt ons harde werk achter de schermen. Het enthousiasme van de vele fans, zowel ter plaatse op de Red Bull Ring als thuis voor de tv op ServusTV, is daarnaast net zo’n grote beloning. Onze tijdige contractverlenging van de race in Spielberg is mede te danken aan onze langdurige inzet voor deze fascinerende sport en een uiting van persoonlijke waardering voor Carmelo Ezpeleta.”

 

 

Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna Sports: “Ik ben erg blij dat Oostenrijk opnieuw tot beste Grand Prix van het jaar is uitgeroepen en dat ik hier in dit mooie land ben om de prijs persoonlijk aan Dietrich Mateschitz te overhandigen. De Red Bull Ring is een faciliteit van wereldklasse op een geweldige locatie, met geweldige faciliteiten en personeel die het tot een plezier maken om er te racen. Ik denk dat iedereen die Spielberg bezoekt een grote fan is van het circuit en de Red Bull Ring verdient deze onderscheiding echt. Spectaculaire races waren er te zien sinds we terug in Oostenrijk zijn om te racen, we kijken er dan ook allemaal erg naar uit om dit jaar weer terug te komen.”

De 2020 editie van de myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich wordt verreden in het weekend van 14 t/m 16 augustus, het dertiende van de in totaal twintig Grand Prix weekenden tellende 2020 MotoGP kalender.

 

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App