Red Bull wil na dit seizoen af van sponsordeal met Tech3

512
miguel-oliveira
Hervé Poncharal (l) en Miguel Oliveira (r) na de zege op de Red Bull Ring | foto© KTM images

Slecht nieuws voor Red Bull KTM Tech3-teameigenaar Hervé Poncharal: sponsor Red Bull zal in 2021 zoals de zaken er nu voorstaan, niet langer aan het KTM MotoGP – en Moto3 satellietteam verbonden zijn.

Na 20 jaar als Yamaha MotoGP satellietteam geacteerd te hebben besloot Hervé Poncharal voor het seizoen 2019 met zijn Tech3 team de overstap te maken naar KTM. Er werd een driejarige overeenkomst getekend voor zowel een start in de MotoGP klasse als ook in de lichtere categorie (in eerste instantie Moto2 maar na het stoppen van KTM in deze klasse de Moto3). Na het bekendmaken van het nieuws werd tevens bekend dat, net als bij de KTM Factory Racing teams, Red Bull als titelsponsor op zou treden.Onlangs tijdens de twee Grand Prix weekenden op de Oostenrijkse Red Bull Ring ontstonden de eerste geruchten dat Red Bull zich na dit seizoen terug zou willen trekken als titelsponsor van het Franse team. Deze geruchten werden in eerste instantie door alle betrokken partijen ontkend maar enkele dagen voor de start van het Grand Prix weekend op Circuit de Barcelona- Catalunya blijkt er toch een kern van waarheid in te zitten. Het Duitse Speedweek – eigendom van Red Bull – bracht het nieuws woensdagochtend groots al wilde Tech3 eigenaar Hervé Poncharal persoonlijk nog geen commentaar geven op de interne situatie.

Hervé Poncharal: “Ik ben niet betrokken bij de onderhandelingen, het is aan KTM.”

De vroegtijdige scheiding is een verrassing aangezien er een driejarige deal is tussen KTM en Tech3 welke doorloopt tot aan het einde van het seizoen 2021. Daarnaast trok het team onlangs Danilo Petrucci voor het seizoen 2021 aan als vervanger van Miguel Oliveira die na dit seizoen binnen de KTM-familie de overstap maakt naar het officiële KTM-fabrieksteam.

Welke consequenties het vertrek van Red Bull zal hebben voor Tech3 is niet bekend. Het moge duidelijk zijn dat Poncharal – die onlangs na 20 jaar met Miguel Oliveira uitgerekend op de Red Bull Ring zijn eerste overwinning als team in de koningsklasse wist te scoren – zich zijn derde seizoen bij KTM iets anders had voorgesteld.

Later meer…..

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App