Redding gokt en wint Race 2 in Aragon, Van der Mark knap 5e

6348
michael-van-der-mark
Michael van der Mark (60) en Scott Redding (45) - Aragon Race 2 | foto© Randy van Maasdijk

Scott Redding heeft zondagmiddag in Aragon de tweede Superbike race van de Pirelli Aragon Round op zijn naam geschreven. De Ducati coureur durfde de gok aan om op slicks van start te gaan op de opdrogende baan, een goede keuze zo bleek want de Brit won met overmacht. Jonathan Rea en Alex Lowes eindigden als tweede en derde terwijl Michael van der Mark als vijfde de finish passeerde.

De derde en afsluitende dag van de Pirelli Aragon werd een dag die in tekens stond van bandenkeuzes. Scott Redding durfde zondagmiddag in Race2 de gok aan om op een opdrogend Motorland Aragon Circuit als één van de weinigen te kiezen voor slicks zowel voor als achter terwijl nagenoeg alle favorieten besloten op een intermediate voorband en een slick achter aan de race te beginnen.

Na een moeilijke start voor de Brit had hij al snel zijn ritme te pakken om uiteindelijk met een voorsprong van bijna tien seconden op de nummer twee als winnaar de finish te passeren. De strijd om de tweede plaats was lange tijd een bijzonder spannende aangelegenheid, maar het was uiteindelijk Jonathan Rea die deze strijd in zijn voordeel wist te beslissen voor teamgenoot Alex Lowes die hiermee de derde plaats voor zich opeiste.

De vierde plaats ging naar Tom Sykes voor Nederlander Michael van der Mark. De BMW Motorrad WorldSBK Team coureur kende een goede start, reed zelfs vervolgens zelfs nog even aan de leiding om uiteindelijk als vijfde de finish te passeren nadat hij in de slotfase de tol moest betalen van het iets teveel vragen van zijn banden in de beginfase van de race.

Direct na afloop van de race vroegen we de Nederlander om een reactie. Beluister het verhaal van de BMW M 1000 RR coureur via onderstaande audiolink:

Achter Van der Mark passeerde Toprak Razgatlioglu als zesde de finish voor een na een crash en een longlap penalty sterk terugekeerde Garrett Gerlof, Jonas Folger, Andrea Locatelli en WorldSBK debutant Lucas Mahias.

Racesport.nl Liveblog
Voor meer informatie en details van de sessies gedurende de derde en afsluitende dag van de Pirelli Aragon Round verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.

Handige links Pirelli Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter