Scott Redding sloot de eerste testdag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli voor een aantal teams uit de World Superbike paddock als snelste af voor Michael Ruben Rinaldi en de gecrashte Jonathan Rea. 

Met iets meer dan een maand te gaan voordat ook het World Superbike kampioenschap weer van start gaat is een aantal teams de afgelopen dagen alweer druk aan het testen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Naast dat er een aantal MotoGP teams aanwezig is zijn ook Aruba.it Ducati met Scott Redding en Chaz Davies, het Motocorsa Racing met Leandro Mercado, het Team Goeleven met Michael Ruben Rinaldi en het Kawasaki Racing Team met Jonathan Rea en Alex Lowes aanwezig. Het Pata Yamaha WorldSBK team van Michael van der Mark besloot niet naar Misano af te reizen maar zal voorafgaand aan het eerste raceweekend in Jerez nog testen op het Circuit de Barcelona-Catalunya en het MotorLand Aragón. Het officiële WorldSBK team van BMW was vandaag achter gesloten deuren aan het testen op de Lausitzring.

Het was WorldSBK rookie Scott Redding die tijdens deze eerste dag met een 1’33.957 de snelste rondetijd reed voor mede Ducati Panigale V4R coureur Michael Ruben Rinaldi. Jonathan Rea kwam halverwege de dag nog ten val maar reed uit eindelijk met een 1’34.381 de derde tijd.

Teamgenoot en leider in het kampioenschap Alex Lowes klokte de vierde tijd voor Chaz Davies en Leandro ‘Tati’ Mercado.

Scott Redding – Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© Aruba.it Racing Ducati


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App