Regen spelbreker tijdens eerste dag WorldSBK Test in Jerez

112
loris-cresson
Loris Cresson | foto© WorldSBK.com

De eerste dag van de WorldSBK Test in Jerez is woensdag grotendeels in het water gevallen. Alleen WorldSSP debutant Leonardo Taccini en de aanwezige Honda MotoGP Test coureur Stefan Bradl reden een aantal ronden, de rest van de aanwezige coureurs bleven de gehele dag binnen en kwamen derhalve helemaal niet in actie.

Elf WorldSBK coureurs, een aantal WorldSSP coureurs, Honda MotoGP Test coureur Stefan Bradl, Ducati MotoGP Test coureur Michele Pirro (Superbike machine) en de reguliere MotoGP coureur Johann Zarco (Superbike straatmotor) – Maverick Viñales stond ook ingeschreven om met een Superbike straatmotor in actie te komen maar de Spanjaard besloot op het laatste moment thuis te blijven vanwege de slechte weersverwachtingen – stonden woensdagochtend in Jerez de la Frontera klaar om deel te nemen aan de eerste gezamenlijke WorldSBK test van 2021.

Vanwege de regen gebeurde er echter heel weinig, alleen WorldSSP debutant Leonardo Taccini en Honda MotoGP testcoureur Stefan Bradl namen de moeite om een aantal ronden te rijden op de kletsnatte baan.

De reden dat er niet gereden werd door de WorldSBK coureurs is met name ingegeven door de in het WorldSBK geldende regels. In het FIM Superbike World Championship mogen de coureurs van de laatste wedstrijd van het seizoen tot aan de eerste race van het jaar daarop slechts 10 dagen testen – officiële Dorna testen en promotionele ronden uitgesloten. Zouden de coureurs op een dag als vandaag één ronde rijden op de kletsnatte baan dan wordt dat gezien als een volledige testdag. Aangezien er op een dag als vandaag weinig zinnigs te testen is houdt men dan ook deze testdag liever over voor betere omstandigheden.

Bovengenoemde regels zijn niet van toepassing voor de WorldSSP coureurs, Taccini kon dan ook rustig een twintigtal ronden rijden zonder dat dit hem een volledige testdag kostte. Aan zijn rondetijden – zijn snelste ronde was een 2’08.042 – geven echter wel aan dat de omstandigheden op het Zuid -Spaanse circuit verre van ideaal waren.

Donderdag staat in Jerez de tweede testdag op het programma. De weersvoorspellingen zijn echter niet veel beter, of er dan meer actie op de baan te zien zal zijn?

Aanwezige WorldSBK coureurs:

  • Kawasaki Racing Team WorldSBK: Jonathan Rea en Alex Lowes
  • Team Honda: Alvaro Bautista en Leon Haslam
  • Aruba.it Ducati: Scott Redding en Michael Rinaldi
  • Orelac Kawasaki: Isaac Viñales
  • Outdo Kawasaki TPR: Loris Cresson
  • Go Eleven Ducati: Chaz Davies
  • Barni Ducati: Tito Rabat

Aanwezige MotoGP coureurs:

  • Stefan Bradl
  • Johann Zarco
  • Michele Pirro


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App