Reiterberger behaalt dominante STK1000 zege op Misano

190
podium-reiterberger
Podium STK1000 Misano | foto© Nico Schneider

Markus Reiterberger heeft op zondagmiddag de STK1000 race gewonnen op Misano. De Duitser leidde de wedstrijd van begin tot einde en was een maatje te groot voor de rest van het veld. Maximilian Scheib en Riccardo Russo finishten als tweede en derde.

De laatste race op het programma was die van de Superstock 1000 klasse. Zondagmiddag ging deze race van start op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Polesitter Markus Reiterberger kwam goed van zijn plaats en nam meteen de leiding in hanen voor Maximilian Scheib en Riccardo Russo. De drie wisten in de eerste ronde al een gaatje te slaan naar de coureurs daarachter met Marino op de vierde plaats voor Ferrari, Sandi, Bassani en Tamburini.

Het zat allemaal dicht op elkaar maar Reiterberger wist langzaam maar zeker een marge op te bouwen richting Scheib en Russo. Na vijf ronden had de Duitser een voorsprong van zo’n twee seconden opgebouwd.

Ferrari maakte in bocht 14 een fout en schoof zijn Ducati onderuit. Hij kon zijn machine weer oppakken en zijn weg vervolgen.

Gedurende de race bleef Reiterberger foutloos en kwam zonder problemen als winnaar over de finish. De Duitser behaalde hiermee zijn vierde overwinning van het seizoen en verstevigt zijn koppositie in het klassement. Scheib finishte als tweede met Russo als derde die daarmee ook naar het podium mocht. Tamburini eindigde als vierde voor Sandi en Bassani. De top tien werd compleet gemaakt door Marino, Cavalieri, Vitali en Ruiu.

De coureurs komen pas in het weekend van 14, 15 en 16 september in actie op Portimão na een tien weken durende zomerstop.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl