Reiterberger behaalt STK1000 pole op Donington Park

65
markus-reiterberger
Markus Reiterberger - Donington | foto© Ian Ward

Markus Reiterberger heeft op zaterdagmiddag de pole weten te behalen in de Superstock 1000 klasse op Donington Park. De Duitser bleek in de kwalificatietraining het sterkst voor mede BMW-coureurs Roberto Tamburini en Maximilian Scheib.

alpha Racing-Van Zon coureur Markus Reiterberger begon goed aan zijn kwalificatie en nam, na in de ochtendtraining al het snelst te zijn, al vroeg de voorlopige pole in handen voor Alessandro Delbianco en Maximilian Scheib.

Gedurende de gehele kwalificatietraining kwam hier weinig verandering in en wist de Duitser gestaag zijn rondetijd te verbeteren en uiteindelijk met een 1’29.089 de pole position te behalen. Achter de huidig IDM Superbike kampioen waren Italianen Roberto Tamburini en Alessandro Delbianco met de tweede en derde tijd die zondagmiddag met hun BMW’s naast merkgenoot Reiterberger vanaf de eerste startrij mogen beginnen aan de race.

Verder waren het Maximilian Scheib, Florian Marino, Federico Sandi, Luca Vitali, Jan Bühn, Riccardo Russo en Eric Vionnet die zich in de top tien kwalificeerden.

De STK1000 race zal zondagmiddag om 16:15 uur Nederlandse tijd van start gaan.

Handige links Prosecco DOC UK Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag