Reiterberger het snelst in STK1000 klasse tijdens eerste dag op Portimão

96
reiterberger
Markus Reiterberger - Portimâo | foto© Nico Schneider

Markus Reiterberger heeft op vrijdag de snelste rondetijd gezet over de twee verreden vrije trainingen voor de STK1000 klasse op Portimão. Achter de Duitser waren het Roberto Tamburini en Federico Sandi. 

Op vrijdagochtend en vrijdagmiddag kwamen ook de Superstock 1000 coureurs weer in actie na de tien weken durende zomerstop. Na hun laatste race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli begin juli zullen de coureurs dit weekend op het Autódromo Internacional do Algarve Portimão weer een race verrijden. Leider in het kampioenschap Markus Reiterberger zou dit weekend de titel kunnen behalen als hij Portugal verlaat met meer dan 25 punten verschil richting de enige andere kanshebbers Maximilian Scheib en Roberto Tamburini. De Duitser heeft momenteel 14 punten voorsprong op Scheib.

De alpha-Racing Van Zon BMW coureur liet meteen al in de eerste vrije training zien wat zijn intenties dit weekend zijn en reed met een 1’45.298 de snelste rondetijd voor Roberto Tamburini en Federico Sandi. Daarachter waren het Marino, Scheib, Salvadori, Bühn, Delbianco, Schacht en Ruiu in de top tien.

Net als in de eerste vrije training waren de omstandigheden voor de tweede vrije trainingen ook warm en zonnig boven het Portugese circuit. Het asfalt was daardoor dusdanig warmer dat de rondetijd die in FP1 werden gereden niet verbeterd werden. Het was Scheib die in deze tweede sessie het snelst was voor Tamburini en Reiterberger. Daarachter waren het Delbianco, Sandi, Marino, Pusceddu, Vitali, Salvadori en Ruiu in de top tien.

In de gecombineerde tijdlijsten, gezien over beide vrije trainingen is de top tien als volgt: Reiterberger, Tamburini, Sandi, Scheib, Delbianco, Marino, Salvadori, Pusceddu, Vitali en Ruiu.

 

Handige links Nolan Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App