IDM Superbike 1000: Markus Reiterberger in stijl naar de titel

170
reiterberger
2017 IDM Superbike 1000 kampioen Markus 'Meisterberger' | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Markus Reiterberger was ook zondagmiddag op de Lausitzring ongenaakbaar in de tweede IDM Superbike 1000 race van het weekend. Met een eenvoudige zege greep de Bayer uit het Van Zon-Remeha-BMW Superbike Team en passant ook de 2017 titel in deze klasse.

De tweede wedstrijd werd zondagmiddag in eerste instantie al in de openingsronde stilgelegd middels een rode vlag. De oorzaak was een stevige crash van Lucy Glöckner. Er volgde een volledige nieuwe race over 14 ronden waarbij het in de eerste bocht opnieuw misging, nu met Stefan Kerschbaumer als slachtoffer.

Het deerde Markus Reiterberger allemaal niet. Aan het einde van de eerste ronde bedroeg de voorsprong al drie seconden en die werd gedurende de race niet minder om maar eens een understatement te gebruiken. “Reiti” reed deze middag dus in stijl naar de 2017 IDM Superbike 1000 titel.

De tweede plaats in de wedstrijd ging eenvoudig naar Florian Alt die in de openingsfase een gaatje wist te slaan op Jan Halbich en Luca Grünwald die samen tot op de meet vochten om de derde plaats. De Tsjechische Honda rijder won dat duel.

Pepijn Bijsterbosch reed ondanks zijn, sinds zaterdagmiddag beide, geblesseerde handen een sterke race. De Yamaha coureur kwam als vijfde uit de eerste ronde en het lukte hem om die positie, ondanks een aandringende Bastien Mackels, enkele ronden vast te houden.

Naarmate de race vorderde werd het steeds lastiger voor de SWPN/Zorgeloos Kind rijder en zakte hij wat terug. Bastien Mackels, Dominik Vincon en Marc Neumann kwamen voorbij aan de Nederlander die hierdoor de race als achtste afsloot.

Koen Zeelen kon deze tweede race wel uitrijden en greep met de vijftiende plaats het laatste puntje. Bobby Bos kwam ook aan de finish maar zal met zijn achttiende plaats niet echt gelukkig zijn. Mike Cleutjens zocht na vijf ronden met technische problemen de pits op.

Kampioenschap
Reiterberger heeft na zijn twee zeges dit weekend 245 punten weten te scoren terwijl Alt met 125 gescoorde punten nu de tweede plaats bezet gevolgd door Bühn met 121 en De Boer die na zijn afwezigheid dit weekend met 108 punten is gezakt naar de vierde plaats.

Aangezien er dit seizoen nog maximaal 100 punten te verdienen zijn is de voorsprong van 120 voor Reiterberger voldoende om de titel met nog vier wedstrijden te gaan al veilig te stellen.