Ricardo Brink beëindigt samenwerking met BCC Racing in IDM Superbike

4351
ricardo-brink
Ricardo Brink

Ricardo Brink heeft besloten om niet verder te gaan met het BCC Racing Team in de IDM Superbike 1000 klasse. Het juist gevoel ontbrak bij het Duitse team om daar het seizoen mee af te ronden. Brink gaat zich nu focussen met RR Socia Racing op het Dutch Superbike kampioenschap en het plan is om met het Nederlandse team nog een aantal IDM-wildcards mee te pakken.

Ricardo Brink begon het seizoen 2021 als vaste deelnemer in twee kampioenschappen. Met het Duitse BCC Racing Team ging de 23-jarige coureur van start op een BMW S1000RR in de IDM Superbike 1000 klasse. Daarnaast zou Brink zoveel mogelijk wedstrijden gaan rijden met het RR Socia Racing in het Dutch Superbike kampioenschap op eveneens een BMW. In het Nederlands kampioenschap is Brink met vier zeges uit vijf races erg sterk aan het seizoen begonnen. Hierdoor heeft de coureur uit Ijsselmuiden de leiding in het kampioenschap in het handen met 38 punten voorsprong op de nummer twee.Echter ging het voor Brink in de IDM Superbike minder goed. Na drie jaar op de Yamaha van SWPN was de BMW voor Brink nieuw. Tijdens de tests was de jonge coureur gelijk erg snel, maar vanaf het eerste raceweekend ontstonden er problemen. Brink raakte tijdens de eerste IDM-ronde in Oschersleben geblesseerd aan zijn schouder na een crash en kon de races niet rijden. In Most was Brink wel van de partij, maar liep het ook nog niet naar wens. De juiste klik met het team die cruciaal is in deze sport ontstond er niet. Na overleg met alle partijen heeft Brink uiteindelijk besloten om te stoppen bij het BCC Racing Team in het IDM Superbike 1000 kampioenschap.

Ricardo Brink: “Allereerst baal ik uiteraard erg van deze situatie, zowel voor het BCC Racing Team als mijzelf. We zijn niet aan dit project begonnen om er vroegtijdig mee te stoppen, maar wanneer het vertrouwen er niet is, dan is het zeker in een sport als wegrace beter om niet met elkaar verder te gaan. Mijn focus ligt nu op het Dutch Superbike kampioenschap met RR Socia Racing. Daarnaast hoop ik met dit team ook nog een aantal IDM-wedstrijden te rijden, zodat ik ook in dit kampioenschap mijn potentieel kan laten zien.”

Brink’s focus ligt nu volledig op het Nederlandse Superbike kampioenschap om daar met RR Socia Racing proberen de Nederlandse titel binnen te halen. Komend weekend zal Brink daarom uitkomen in het Nederlandse IDC kampioenschap in Assen en niet tijdens de IDM Superbike ronde op het de Nurburgring. Daarnaast is het plan om met RR Socia Racing dit seizoen nog met aantal wildcards deel te nemen in het IDM Superbike kampioenschap.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter