Rick Dunnik in 2018 van start in ETC klasse van het FIM CEV Repsol

46
dunnik
Rick Dunnik - Brno 2017 | foto© Jan Timmerman - JTS fotografie

Na twee jaar in ADAC NEC Moto3 te hebben gereden, verlegt Rick Dunnik dit jaar zijn grenzen naar Spanje. De jonge Staphorster gaat in 2018 van start in de European Talent Cup van FIM CEV Repsol.

Rick Dunnik en het HDRacing Team zullen in 2018 deel gaan nemen aan de European Talent Cup van het CEV Repsol, dit nieuws heeft het in Staphorst gevestigde team dinsdag 06 maart wereldkundig gemaakt.

De FIM CEV Repsol European Talent Cup is een internationale jeugdcompetitie in Spanje. Een nieuwe klasse sinds 2017 waarin jonge rijders op gelijkwaardig materiaal (standaard Honda NSF 250R) racen.

Rijden in het FIM CEV Repsol was, naast ADAC NEC Moto3, de andere optie dit seizoen. Het grote voordeel van de Spaanse competitie is dat er meer wedstrijden per weekend worden gereden. Daarnaast is de competitieperiode langer, namelijk van maart tot en met november. Het nadeel is de afstand. De keuze werd voor het team gemaakt toen ADAC  officieel bekend maakte dit jaar geen NEC Moto3 competitie te faciliteren.

Inmiddels zijn de motor en materialen met de truck van het Dutch Racing Team al in Spanje voor de eerste trainingen op 7 en 8 maart op het circuit van Albacete.