Rick Dunnik stopt als actief wegracecoureur

3046
rick-dunnik
Rick Dunnik - seizoen 2022 | foto© Damon Teerink

Rick Dunnik heeft besloten per direct te stoppen als actief wegracecoureur. Het is een natuurlijk moment voor de IDM Supersport coureur om er nu een punt achter te zetten, dit na de gedwongen stop in 2022 door ziekte. Dunnik en het team HDRacing kunnen terugkijken op een mooie en succesvolle race carrière.

Rick Dunnik stopte halverwege het 2022 seizoen als coureur in het IDM Supersport kampioenschap, omdat de fitheid en scherpte er niet waren door de ziekte van Pfeiffer. De ambitie van de coureur uit Staphorst was in zijn tweede IDM Supersport-seizoen mooie stappen te zetten, maar dat zat er helaas niet in. De drive om in 2023 weer volledig fit aan de start te gaan staan was niet groot genoeg, dan weet je dat dit het moment is om te stoppen na 16 jaar motorsport.Rick Dunnik: “Het is nu een goed moment om te stoppen. Vanaf mijn vierde ben ik al actief in de motorsport, het wordt nu tijd voor andere zaken. Ik kan met trots terugkijken op mooie resultaten, spannende races en bijzondere ervaringen. Ik heb net als iedere sporter te maken gehad met ups en downs, ik heb daar veel van geleerd. Ik wil mijn ouders bedanken, in het bijzonder mijn vader voor zijn inzet in al die jaren. En natuurlijk wil ik alle sponsoren bedanken en iedereen die mij op welke wijze dan ook begeleid of gesteund heeft in de afgelopen 16 jaar. Bedankt daarvoor, zonder alle hulp had ik dit niet kunnen doen!”

Dunnik kan terugkijken op een mooie race carrière. Op vierjarige leeftijd begon hij met minibiken, geïnspireerd door zijn twee zussen die hier al actief in waren. Racen hebben ze niet van een vreemde, vader Harm maakte in 1992 de overstap van motorcross naar 50cc wegrace. In 2008 begon hij met het jeugdteam HDRacing.

Nederlands Kampioen Molenaar NSF 100
In 2011 werd de Staphorster Nederlands Kampioen Minibike Junior A, in 2012 tweede in de Junior B en in 2015 Nederlands Kampioen Molenaar NSF 100. In de jaren daarna reed hij in de ADAC NEC MOTO3 en FIM CEV Repsol European Talent Cup – twee sterke Europese competities – waar hij veel ervaring heeft opdeed op de circuits in Duitsland, Engeland en Spanje.

Twee keer vice-kampioen IDM Supersport 300
In 2019 maakte de Dunnik de overstap naar de 300-klasse. Hij startte zowel in de Yamaha R3 Cup als in de IDM Supersport 300. Na een paar overwinningen in de IDM was de keuze snel gemaakt om voor dit kampioenschap te gaan. Dit bleek een goede beslissing te zijn, want hij werd vice-kampioen.

In het Corona (2020) seizoen gaf hij opnieuw zijn visitekaartje af in de IDM Supersport 300. In een bijzonder sterke competitie bleef het spannend tot de laatste meter in de laatste race. Dunnik werd uiteindelijk vice-kampioen.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.